Την Παρασκευή 5/5/2023 θα βρίσκεται στην Κάλυμνο, καλεσμένος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου, ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Σπύρος Γιαννακόπουλος, στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας που υλοποιεί το σχολείο και της λειτουργίας της Σχολικής του Βιβλιοθήκης. Μια δράση που ξεκίνησε στην αρχή του χειμώνα με ανάγνωση, μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, βιβλίων που ο ίδιος ο συγγραφέας πρότεινε για κάθε ηλικιακή ομάδα μαθητών/τριών.

Ο κ. Γιαννακόπουλος θα συναντηθεί με όλα τα παιδιά του σχολείου, τα οποία θα έχουν μοιραστεί σε δύο ηλικιακές ομάδες και θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις και τις απορίες τους, σχετικά με το συγγραφικό του έργο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπύρο Γιαννακόπουλο, που δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκλησή μας και θα ταξιδέψει στο ακριτικό νησί μας, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους πολύτιμες και αξέχαστες εμπειρίες   και να συμβάλει, με τον καλύτερο τρόπο, στην  ολοκλήρωση της πολύμηνης αυτής δράσης, που έχει ως κύριο στόχο την καλλιέργεια  της αγάπης για το λογοτεχνικό βιβλίο στους μικρούς μας μαθητές και στις μικρές μας μαθήτριες, κάτι που επιδιώκουμε συστηματικά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια με ανάλογες δράσεις.

Βιβλία του Σπύρου Γιαννακόπουλου, που γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Ο Τρύφωνας από τη Δρακολανδία, Το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί, Πορτοκαλάδα με ανθρακικό, Ο Μασκοφόρος Εκδικητής,  Νάνσι,  Αλλόκοσμος επισκέπτης, Το αγόρι που πετάει, Ο μονόκερος, Στο δάσος, Η περιπέτεια ενός ιππότη,  Η αγελάδα που γελάει.