Μέχρι και 50 χιλιάδες ευρώ ζήτησαν από καταστηματάρχη για προστασία, αλλά συνελλήφθησαν σήμερα Δευτέρα 9 Μαϊου μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση εκβίασης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες οι όποιοι απατούσαν χρήματα επιχειρηματία

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία στη Ρόδο και συνελήφθησαν οι δράστες.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 26, 34 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας οι δράστες κατά την τελευταία εβδομάδα απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού των 50.000,00 ευρώ από καταστηματάρχη προκειμένου να ασκεί την εμπορική του δραστηριότητα.

Επίσης, χθες το πρωί επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με γροθιές συγγενικό πρόσωπο του καταστηματάρχη με σκοπό να επιτύχουν τον εκβιαστικό τους σκοπό.

Για την αποτελεσματική εξιχνίαση της υπόθεσης και τον τερματισμό της παραβατικής τους συμπεριφοράς, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 9 Μαΐου 2022) το πρωί στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.