Ένα πολυ κρίσιμο θέμα θίγει με σημερινή επιστολή προς τον Δήμαρχο, η παράταξη “Η Κάλυμνος ΑλλάΖΕΙ”, του επικεφαλής Γιώργου Μαύρου, που αφορά την ανάγκη αγοράς ενός ασθενοφόρου “μικρού τύπου” και την δημιουργία δικτύου απινιδωτών στις παραλίες και στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Η πρόταση της παράταξης, είναι απόλυτα επίκαιρη, καθώς εδώ και καιρό έχει αναδείξει και ο “Π.τ.Κ.” την αναγκαιότητα ενός μικρού ασθενοφόρου για να καλύπτει την πρόσβαση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ σε όλες τις περιοχές της Καλύμνου. Παράλληλα η απόκτηση 6 απινιδωτών, αποτελεί μια σημαντική πρόταση, αφού η ασφάλεια για τους λουόμενους και τους εκατοντάδες που καθημερινά συχνάζουν στην Πλατεία, θα συμβάλει στην δημιουργία μιας ασφαλούς εικόνας για το νησί.

Ακολουθεί η επιστολή:

Κάλυμνος, 19/04/2022

Κύριε δήμαρχε

Με το βλέμμα στην τουριστική σεζόν που έρχεται, ως παράταξη σας προτείνουμε να προχωρήσουμε ως Δήμος, στην αγορά ενός μικρού ασθενοφόρου για τις μικρές γειτονιές και δρόμους του νησιού μας. Το ασθενοφόρο αυτό θα παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου μας, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν τους μήνες που έρχονται

Επιπρόσθετα προτείνουμε να προχωρήσουμε σε προμήθεια 6 απινιδιτών προκειμένου να τοποθετηθούν σε πολυσύχναστες παραλίες του νησιού και στην κεντρική πλατεία του νησιού μας. Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα καταστήματα πλησίον των παραλιών με την απαραίτητη προϋπόθεση πως οι ιδιοκτήτες θα εκπαιδευτούν στην χρήση αυτών από στελέχη του ΕΚΑΒ Καλύμνου.

Να σας υπενθυμίσουμε πως για την αγορά των παραπάνω μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την χρηματοδότηση που έχει δοθεί σε εμάς για λόγους COVID και που ανέρχεται αυτήν την στιγμή σε ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ και είναι διαθέσιμα στα ταμεία του Δήμου

Μετά τιμής

για το Γραφείο Τύπου                                                                     για την Παράταξη

Ο υπεύθυνος                                                                                      Ο επικεφαλής

ΧΑΡΤΟΦΙΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ                                                             ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ