Εκδόθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και παραδόθηκε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου από τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή, “Ο Φάρος της Καλύμνου”, η εφημερίδα που συνέγραψαν παιδιά με θέματα παρμένα από τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του νησιού.

Σε μια όμορφη τελετή, η ομάδα των “μικρών δημοσιογράφων” με την διευθύντρια τους, Χαρά Κουτσουμπού και τους εκπαιδευτικούς τους, παρέλαβαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας τους, την οποία κράτησαν γεμάτα υπερηφάνια στα χέρια τους. (Αντίγραφο στο τέλος σε μορφή pdf).

Για το όμορφο αυτό εγχείρημα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει στο μήνυμά του, για την πρώτη έκδοση του Ιουνίου 2022 του καλαίσθητου και πλήρως ενημερωμένου μαθητικού φύλλου:

«Με μεγάλη χαρά προσφέρουμε δημοσιογραφική πένα στους μαθητές της Περιφέρειας, ένα εγχείρημα που επιχειρεί να συνδέσει την εκπαίδευση με την ενημέρωση. Μια ενημέρωση από την οποία έχουν πολλά να διδαχθούν και οι «μεγάλοι» του Τύπου, μέσα από την καθαρή ματιά και τη φλόγα των παιδιών. Καλλιεργούμε αυτή τη δημιουργική σχέση με τα σχολεία της Περιφέρειας, γιατί μας αρέσει να ανοίγουμε δρόμους στους νέους. Και γιατί γι’ αυτή την Περιφέρεια, δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα νησιά. Μόνο ανάγκες που απαντώνται για το κάθε ένα ξεχωριστά.»

Καλοτάξιδη να είναι αυτή η “δροσερή” πρωτοβουλία των παιδιών.