Τα εκρηκτικά … είναι η αιτία για το νέο σταμάτημα των εργασιών στο δρόμο προς Άγιο Σάββα και προβλέπεται να επανεκκινήσουν τέλος Αυγούστου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της διάνοιξης τους 2 μήνες, άρα τέλος φθινοπώρου, ενώ για την παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου “έντεχνα” κράτησε κλειστά … τα χαρτιά του.

Αυτά ανέφερε στον φακό του “Π τ.Κ.” ο Δήμαρχος, με αφορμή το πρόσφατο ρεπορτάζ της σελίδας, σχετικά με την πορεία του έργου της διάνοιξης του δρόμου από Θέρμα προς Άγιο Σάββα, το οποίο έχει σταματήσει ξανά.

Απο τα τέλη του 2020, που χαράχτηκε δρόμος από την αρμόδια υπηρεσία του στρατού, στο έργο διάνοιξης ανά τακτά διαστήματα οι μπουλντόζες “σηκώνουν χειρόφρενο” και οι εργασίες προχωράνε στην κυριολεξία μετ’ εμποδίων, με την πρόσφατη παύση να μετρά ήδη δύο μήνες και τις ανησυχίες όλων για το μέλλον του δρόμου αυτού, που θα αποσυμφορήσει σημαντικά την κυκλοφορία στην πόλη της Καλύμνου.

Για τη νέα καθυστέρηση ο Δημήτρης Διακομιχάλης μίλησε στο φακό του “Π.τ.Κ.” και ανέφερε πως αυτή τη φορά η αιτία είναι το έδαφος του τμήματος που απομένει, περίπου 150 μέτρα, μέχρι να ενωθεί με το τμήμα από Θέρμα, το οποίο δεν είναι προσπελάσιμο με τα μηχανήματα του εργολάβου και αναμένεται η σχετική αδειοδότηση για την χρήση εκρηκτικών, η χρήση των οποίων κρίνεται απαραίτητη.

Δεν αναφέρθηκε στις αιτίες που οδήγησαν στις κατά καιρούς παύσεις των εργασιών, ενώ το τέλος Αυγούστου βλέπει ο Δήμαρχος ως πιθανή ημερομηνία για την επανέναρξη των εργασιών της διάνοιξης του δρόμου, καθώς υπολογίζει τότε να δοθεί η σχετική άδεια για την χρήση εκρηκτικών, ενώ είπε πως η διάνοιξη θα τελειώσει σε δύο μήνες περίπου, από την επανεκκίνηση του έργου, δηλαδή προς το τέλος … του φθινοπώρου (ας ελπίσουμε να μην ξεπεράσει το τέλος του χρόνου!).

Τέλος πολύ “έντεχνα” ο Δ. Διακομιχάλης απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για την πλήρη ολοκλήρωση, δηλαδή την ασφαλτόστρωση και τις άλλες εργασίες, ούτε φυσικά προσδιόρισε τον χρονικό ορίζοντα παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία, όπως καταγράφτηκαν όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video