Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου του 2024, Γιάννης Μαστροκούκος, ανακοίνωσε απόψε την σύνθεση της νέας Δημοτικής Ομάδας, καθώς και των προέδρων των Οργανισμών του Δήμου και των άλλων υπηρεσιώντου Δήμου, στα τοπικά ΜΜΕ, αξιοποιώντας όλους τους συμβούλους της παράταξης.

Ο νέος Δήμαρχος, ανακοίνωσε τα νέα δεδομένα στην διοίκηση του Δήμου, στην λειτουργία και ΔΣ. Ο Πρόεδρος του ΔΣ, θα εκλέγεται από την παράταξη της πλειοψηφίας και κατόπιν προτάσεως του Δημάρχου, ο Αντιπρόεδρος από την μείζονα και ο Γραμματέας από την Ελάσσονα αντιπολίτευση αντίστοιχα.

Ο αριθμός των αντιδημάρχων θα είναι 5, με θητεία ενός έτους και ορίζονται από τον Δήμαρχο, με τον πέμπτο αντιδήμαρχο να είναι άμισθος, ενώ υπάρχουν νέες αντιδημαρχίες, όπως είναι εκείνη του Τουρισμού, με υπεύθυνη την Καλλιόπη Κουτούζη και της Υγείας και Πρόνοιας, με τον γιατρό, Γιώργο Χούλλη.

Παράλληλα ανακοίνωσε τους υπέυθυνους των οργανισμών του Δήμου, με τα βλέμματα φυσικά να είναι στραμμένα στην ΑΝΕΚ, που θα αναλάβει ο Κώστας Μακρινάκης, στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της, ενώ ο Μιχάλης Λελέκης, τ. πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας, θα βρίσκετα την νέα περίοδο στο Γήπεδο, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, μια δημοτική επιχείρηση που βρέθηκε στο επίκεντρο στην προεκλογική περίοδο. Επίσης ο νέος Δήμαρχος ανακοίνωσε και τα ονόματα των εντεταλμένων συμβούλων, με ξεχωριστά αντικείμενα ο καθένας, εγκαινιάζοντας έτσι έναν νέο θεσμό, όπως και τους δημοτικούς συμβούλους που θα είναι επιφορτισμένοι με ειδικούς τομείς της λειτουργίας του Δήμου, όπως του ηλεκτροφωτισμού και της παρακοκλούθησης των οχημάτων.

Να επισημανθεί πως τα πρόσωπα που επέλεξε ο νέος Δήμαρχος, ήταν ήδη γνωστά από το ρεπορτάζ του Π.τΚ. που είχε στη διάθεσή της από το πρώτο βράδυ της ανακοίνωσής τους από τον επικεφαλής, όμως κρίθηκε πως έπρεπε να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του Γιάννη Μαστροκούκου.

Η σύνταξη του Π.τ.Κ., εύχεται στη νέα δημοτική αρχή να έχει μια δημιουργική πορεία και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας, μέσα σε ένα κλίμα προσπάθειας από όλους για την ανάπτυξη της Καλύμνου, με τη σελίδα να είναι έτοιμη να προσφέρει στην προσπάθεια μέσα από την επικοινωνία και ανάδειξη του έργου που θα επιτελείται, πάντα με αντικειμενικότητα, ευπρέπεια και κυρίως κάτω από το πρίσμα της δημιουργικής κριτικής.

Ακολουθεί το βίντεο από την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας δημοτικής αρχής και των προέδρων των οργανισμών αλλά και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, καθώς και τα ονόματα όλων όσων παρουσίασε πριν λίγη ώρα ο επικεφαλής της παράταξης και νεοεκλεγείς Δήμαρχος:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Δημήτρης Μαραγκός

Αντιδήμαρχοι:

Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Γιάννης Θεοφιλίδης

Καθημερινότητας: Βασίλης Μουσελλής

Τουρισμού, Αποδήμων και Δημοσίων Σχέσεων: Καλλιόπη Κουτούζη

Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος: Βαλαντούλα Καναβούρη

Υγείας και Πρόνοιας: Γιώργος Χούλλης

Οργανισμοί:

ΔΕΥΑΚ: Μιχάλης Λελέκης

Λιμενικό Ταμείο: Αναστάσης Τρικοίλης – Αντιπρόεδρος: Σταμάτης Κουτούζης

ΑΝΕΚ: Κώστας Μακρινάκης

Πολυδραστική ΑΕ: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Καμπουράκης

Εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες:

Συγκοινωνία: Πανορμίτης Χαλίκος

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Μιχάλης Πλάτσης

Τομέας Ηλεκτροφωτισμού και επεκτάσεως δικτύου: Ευθύμιος Μακαρούνας

Μέριμνας και διατήρησης Μηχανημάτων: Σφουγγαριστός Χαράλαμπος

Δημοτική και Νομική Υπηρεσία: Βασίλης Δίκαρος

Πρωτογενής Τομέας:

Τμήμα Αλιείας Μιχάλης Λελέκης

Τμήμα Γεωργίας, κτην/φιας και Μελισσοκομίας, Μιχάλης Καμπουράκης

Συντονιστής της Δημοτικής Ομάδας: Σταμάτης Κουτούζης

Εντεταλμένος σύμβουλος μόνο για τη Ψέριμο: Λευτέρης Πιζάνιας