Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής που είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου, με τον τίτλο «Ας μείνουμε κοντά, διαδικτυακά», ένας πρωτότυπος διαγωνισμός, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζει ολόκληρη η κοινωνία, με τα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Η πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου Γινέων του 2ου Δ.Σ. πόλεως Καλύμνου, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, αφού παιδιά από όλα τα δημοτικά σχολεία της Καλύμνου, εμπνεύστηκαν από τη φύση και έστειλαν τις ζωγραφιές τους, τις οποίες αξιολόγησε η Καλυμνιά ζωγράφος Μαρία Μπιλλήρη, που δήλωσε ενθουσιασμένη με την έμπνευση των παιδιών, ενώ αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία να αναδείξει τα 6 καλύτερα έργα, αφού όλα ήταν γεμάτα ζωντάνια και δημιουργικότητα, όπως αναφέρει και στην επιστολή της, που παρατίθεται στο τέλος του άρθρου.

Τα 6 έργα των «μικρών ζωγράφων» που αναδείχτηκαν με τη σειρά των βραβείων είναι:

1ο Βραβείο έλαβε ο Μάρκος Αλαχούζος (2ο Δημ.Σχολείο Πόλεως)

2ο Βραβείο , η Νομική Μαρία Καραγεωργίου (2ο Δημ.Σχολείο Πόλεως)

3ο Βραβείο, η Θέμις Σαββίνα Γερακιού, (από το δημοτικό σχολείο Πανόρμου)

Α΄ Έπαινο έλαβε η Αργυρώ Καλικατζάρου (2ο Δημ.Σχολείο Πόλεως)

Β΄ Έπαινο ο Διονύσης Ρεΐσης (2ο Δημ.Σχολείο Πόλεως)

και

Γ΄ Έπαινο η Ελένη Χαντζάρα (2ο Δημ.Σχολείο Πόλεως)!

Παρατίθεται το μήνυμα του Συλλόγου του σχολείου, για τον διαγωνισμό, που απευθύνει σε όλα τα παιδιά: «Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μάλιστα σ αυτή τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας και τους αξίζει μία επιβράβευση! Έτσι, σύντομα θα λάβουν το βραβείο τους και το δώρο τους με εταιρεία ταχυμεταφορών, προς αποφυγή του συνωστισμού.

Τα έργα των μικρών μας ζωγράφων θα στολίσουν το σχολείο μας, σε μία μικρή έκθεση ζωγραφικής !

Βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών μας, αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ περήφανοι γι’  αυτά, γιατί αποτελούν το ΜΕΛΛΟΝ μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!»

Ακολουθεί η επιστολή της ζωγράφου Μαρίας Μπιλλήρη: