Μεθαύριο Σάββατο 20 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος στην περιοχή μας, που θα διαρκέσει σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της κάθε άδειας ισχύουν τα εξής:
ΤΟΠΙΚΗ 126,15 ευρώ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ 146,15 ευρώ
ΓΕΝΙΚΗ 176,15 ευρώ
Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με μετρητά είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών  από το Σάββατο 20 Αυγούστου και μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου επιτρέπεται μεταξύ άλλων το κυνήγι του τρυγονιού του ορτυκιού και του κότσυφα, ενώ το κυνήγι του λαγού θα αρχίσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα λήξει στις 10 Ιανουαρίου. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει το κυνήγι και για την μπεκάτσα με διάρκεια έως τις 28 Φεβρουαρίου ενώ το διάστημα θήρευσης για την πέρδικα καθορίστηκε από 15 Σεπτεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η χρήση σκυλιών θα επιτρέπεται μόνο για τρεις μέρες την εβδομάδα και μόνο για το κυνήγι του λαγού, ενώ απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων στην Τήλο.
Τέλος, το κυνήγι του αγριοκούνελου θα ξεκινήσει και αυτό στις 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Σε κάθε κυνηγό θα επιτρέπεται 1 λαγός κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή , 4 αγριοκούνελα κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, 6 τρυγόνια κάθε μέρα, 10 μπεκάτσες κάθε μέρα, και τέσσερις πέρδικες κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.