Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Παρέμβαση σχετικά με την ανάγκη αναστολής των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης στους κατοίκους της Καλύμνου που βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης θεομηνίας, έκανε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, με Αναφορά που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών και η οποία μετέφερε την εκδηλωμένη αγωνία των κατοίκων του νησιού και της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, στις 10/1/2022 το νησί της Καλύμνου κηρύχτηκε και επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις εκτεταμένες ζημιές που αντιμετώπισε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων. Όμως, ενώ προβλέπεται ρητώς σε αντίστοιχο Νόμο (4797/2021- Άρθρο 53) ότι για τις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, για τουλάχιστον 6 μήνες, «αναστέλλεται η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους», εντούτοις καμία ανάλογη απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ ως τώρα δεν έχει βγει για την περίπτωση του νησιού της Καλύμνου, οδηγώντας τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε ένα ακόμη αδιέξοδο.

Η Κάλυμνος, όπως και πολλά νησιά μας, έχουν ήδη βιώσει δυο χρόνια ύφεσης και οικονομικού στραγγαλισμού​, σχολιάζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις  είναι πια καθημερινότητα για τις νησιωτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ πολλά νοικοκυριά ζουν στο όριο της βιωσιμότητας. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, η πρόσφατη θεομηνία ήρθε να προσθέσει τις αρνητικές της συνέπειες στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική ζωή του νησιού.

Η χωρίς άλλη καθυστέρηση έκδοση της σχετικής ΥΑ από πλευράς του Υπουργείο Οικονομικών, θεωρείται απαραίτητη, τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, έτσι ώστε να κερδίσου χρόνο οι κάτοικοι να επουλώσουν τις πληγές τους, να επανέλθουν σε ρυθμούς κανονικότητας και να έχουν μια ευκαιρία να ορθοποδήσουν.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, σημειώνει με νόημα ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πως η Κυβέρνηση βρίσκεται πολύ μακριά από το να αφουγκράζεται τις ανάγκες των νησιωτών. Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, όφειλε να αντιδράσει πιο άμεσα, καθώς η Κάλυμνος αποτελεί ένα ιστορικό νησί που έχει δοκιμαστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και δεν του αξίζει άλλη παραμέληση. 

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος