Σε «νεκροταφείο σκαφών» έχει μετατραπεί μεγάλο τμήμα του λιμανιού, με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Δ.Λ.Τ) σε ρόλο θεατή… απέναντι σε μια κατάσταση, που δείχνει να χειροτερεύει.

Προ ημέρων, ένα ακόμα από τα σκάφη που είναι υπό κατάσχεση βυθίστηκε, χωρίς να μπορεί υπολογιστεί το μέγεθος της θαλάσσιας ρύπανσης που έχει προκύψει από αυτή την εξέλιξη, αλλά και την επιβάρυνση της εικόνας της περιοχής αυτής του λιμανιού του νησιού.

Στο σημείο που βρίσκεται στην είσοδο του προσήνεμου μόλου, ο οποίος εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται ως «δεύτερο» λιμάνι της Καλύμνου, αφού εκεί έχουν γίνει διάφορες «πρόχειρες» παρεμβάσεις και αράζουν τα «μεγάλα» Blue Star, βρίσκονται πολλά <πό τα κατασχεμένα πλοία, άλλα βυθισμένα και άλλα έτοιμα να βουλιάξουν, που δημιουργούν μια εικόνα  υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής, ενώ  το ΔΛΤ δείχνει «να έχει παραδοθεί άνευ ορών» στη χαώδη γραφειοκρατία, με την απομάκρυνσή τους να παραπέμπεται διαρκώς στο … μέλλον.

Από την προηγούμενη διοίκηση του ΔΛΤ, ξεκίνησε μια μελέτη και είχε αρχίσει να υλοποιείται, αλλά δεν προχώρησε, καθώς, όπως έγινε γνωστό, δεν είχαν ληφθεί όλες οι παράμετροι υπόψη και έτσι δεν είχε αίσιο τέλος, με το πρόβλημα να «λιμνάζει» μέχρι σήμερα μαζί με τα εγκαταλελειμμένα και βυθισμένα σκάφη.

Είναι γνωστό πως οι διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει η ανέλκυση και  εκποίηση αυτών των σκαφών,  είναι χρονοβόρες και περίπλοκες, όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να διαιωνίζεται η εικόνα της υποβάθμισης, όσο και  το άγνωστο μέγεθος της θαλάσσιας ρύπανσης που  συντελείται όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά και η κατάληψη του χώρου.  Τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας δεν μπορεί να συνεχίσουν να αποτελούν αφορμή για το ΔΛΤ, που θα πρέπει να δώσει λύση σε αυτό το θέμα, καθώς δεν αποτελεί  εικόνα σύγχρονου νησιωτικού λιμένα, αυτό που αντικρύζει ο κάθε περαστικός και επισκέπτης στην περιοχή.