Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποκάλυψε, με τον πλέον περίτρανο τρόπο, ποιο ήταν στην πραγματικότητα το “νέο” που ευαγγελιζόταν και υποσχόταν προεκλογικά ότι θα φέρει ο κ. Μαστροκούκος. Έδειξε με πλήρη σαφήνεια τον τρόπο άσκησης της διοίκησης και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που επιθυμεί να ακολουθήσει το υπόλοιπο της θητείας του. 

  Ο κ. Μαστροκούκος, στηριζόμενος και στις αλλαγές του νόμου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την Τοπική Διοίκηση που υποβαθμίζει περαιτέρω το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και ενισχύει αυτόν του Δημάρχου, επιλέγει το πρότυπο ενός Δημάρχου συγκεντρωτικού, αυταρχικού, αλαζόνα, λαϊκιστή, νομοταγή κατά το δοκούν και πλήρως ευθυγραμμισμένου με τις κυβερνητικές εντολές. 

  Παρά τις μεγαλοστομίες, μετά την εκλογή του, για ενότητα όλων των δημοτικών παρατάξεων για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού μας ακολουθεί τη δοκιμασμένη και αποτυχημένη τακτική της πόλωσης με στείρα αντιπαράθεση, του διαίρει και βασίλευε και της στοχοποίησης της αντιπολίτευσης. 

  Αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση ως αναγκαίο κακό που της “επιτρέπεται” να τοποθετείται στα θέματα ημερήσιας διάταξης έτσι για να την ακούει χωρίς διάθεση συγκλίσεων ακόμα και στα αυτονόητα. Μέμφεται την αντιπολίτευση όταν δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως μαζί του και του ασκεί κριτική. Λοιδορεί την παράταξη μας, χαρακτηρίζοντάς τις θέσεις και τις προτάσεις της ανεδαφικές και μη “σύννομες” ακόμα και αν αυτές έχουν ήδη υλοποιηθεί σε αρκετούς Δήμους. Παραφράζει σκόπιμα τα λεγόμενα Δημοτικών Συμβούλων, κυρίως της παράταξης μας, για τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στο λαό και συγχρόνως δε δίνει δυνατότητα ανταπάντησης. Εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση και τεκμηρίωση των θέσεων των παρατάξεων, επικαλούμενος νόμους και διατάξεις, πάντα κατά το δοκούν. 

  Ο κατά τ’ άλλα νομοταγής Δήμαρχος αποκαλεί ¨καταδότη¨ και ¨καρφί¨ τον κ. Γαλουζή επειδή αμφισβήτησε τη νομιμότητα αποφάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου και έριξε ευθύνες στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χούλλη επειδή κατήγγειλε στον Καλυμνιακό λαό την παραβίαση απόφασης του Δημ. Συμβουλίου που αφορούσε το 5×5 του Χωριού. 

  Για την εγκατάλειψη και τις φθορές που άρχισε να υφίσταται εκ νέου το γήπεδο 5×5 η Δημοτική Αρχή έχει την απόλυτη ευθύνη και ΟΧΙ η Λαϊκή Συσπείρωση όπως ανέφερε ο κ. Μαστροκούκος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. . Και έχει την ευθύνη στο ΑΚΕΡΑΙΟ  γιατί δεν έφερε ακόμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Κατάρτιση του Κανονισμού Λειτουργίας του 5x5 στη Χώρα Καλύμνου, ως όφειλε με βάση την απόφαση 54/2024. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο δε φέρουμε καμία ευθύνη αλλά δηλώνουμε έτοιμοι να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση και φύλαξη του. 

  Οι συκοφαντίες και τα ψέματα δε θα περάσουν!

Πρώτον γιατί ο λαός της Καλύμνου έχει νου και μνήμη και θα γυρίσει την πλάτη στις παλιομοδίτικες πρακτικές και δεύτερον γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση θα αναγκάσει με τη στάση της τον κ. Μαστροκούκο να αντιπαρατεθεί με όρους πολιτικής, θα αγωνιστεί για την επικράτηση της αλήθειας και του αγώνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού μας, αλλά και της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων απέναντι στο ψέμα, στο κυνήγι εξιλαστήριων θυμάτων και στο βάλτωμα των προβλημάτων του τόπου μας. 

Κάλυμνος 24 Μάη 2024.