Όταν κάθε φορά το ρεπορτάζ προσεγγίζει ένα από τα πολλά εγκαταλελειμμένα έργα της Καλύμνου, όπως το κτηριακό συγκρότημα του Καταδυτικού Πάρκου, μόνο συναισθήματα οργής και απογοήτευσης προκαλούν οι εικόνες δομών που θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί στην κοινωνία και στην ανάπτυξη του νησιού.

Δεν φαίνεται να “ιδρώνει το αυτί” κανενός, είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο κεντρικού κράτους και ενώ πέρασαν τόσα χρόνια, μεσολάβησαν τρεις Δημοτικές Αρχές και ψηφίστηκε πριν καιρό το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση του Καταδυτικού Πάρκου στα Αργινώντα, οι κτηριακές εγκαταστάσεις παραμένουν στο έλεος της φθοράς του χρόνου και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια προοπτική, για ένα έργο που θα άνοιγε νέους δρόμους στην τουριστική ανάπτυξη της Καλύμνου.

Οι σκηνές που κατέγραψε ο φακός του “Παλμού της Καλύμνου”, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της παντελούς αδιαφορίας απέναντι σε ένα έργο, που στοίχισε στο δημόσιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Εκτός την απουσία σχεδιασμού και αξιοποίησης, είναι τραγική η διαπίστωση πως δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ευαισθησία μιας παρέμβασης συντήρησης των εγκαταστάσεων, ώστε να μην βρίσκονται στη σημερινή άθλια κατάσταση.

Η περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι προεκλογική και ξανά θα ενταχθεί αυτό το έργο, όπως τόσα άλλα στα φυλλάδια με τις “δεσμεύσεις” των επίδοξων διεκδικητών της Δημαρχίας.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video