Με αφορμή τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την ΑΝΕΚ, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλύμνου της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα σχετικό δελτίο τύπου.

Η Τοπική Οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος, επισημαίνει πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας, έχουν στηρίξει διαχρονικά την ΑΝΕΚ, σε σχέση με τις επιδοτούμενες γραμμές και υπογραμμίζεται πως αυτό που προτάσσουν είναι “την ασφαλή, αδιάλειπτη  και αναβαθμισμένη  διασύνδεση όλων των νησιών”, χωρίς όμως να κλείνει “τις πόρτες” για πιθανή λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Σε σχέση με το τελευταίο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονται συνεχώς διεργασίες και επαφές, ώστε να εξευθρεθεί λύση και να ενταχθεί η εταιρεία σε δρομολόγια, που θα της εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα.

Φανερά ενοχλημένοι οι “ΝΔημοκράτες” της Καλύμνου από τα όσα αναφέρονται τελευταία σε δημοσιεύματα και δηλώσεις, που στοχοποιούν την κυβέρνηση και κατά συνέπεια και την τοπική οργάνωση, που αποδίδουν τις αρνητικές εξελίξεις σε κυβερνητικές επιλογές, υπογραμμίζουν πως καλό θα ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι να επιδείξουν υπευθυνότητα και συνέπεια και καταλήγει το δ.τ. με την αποστροφή “Η αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν”

Ακολουθεί το δελτίο τύπου, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα: