Όπως ενημέρωσε με σχετική ανάρτηση η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως, Σεβαστή Στάλα, την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με θέμα την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”, με την παρουσία του Διοικητή του Α.Τ. Καλύμνου, Ευάγγελου Καραθάνου, που συζήτησε με τα παιδιά σημαντικά θέματα γύρω από το φλέγον ζήτημα, που αφορά την ασφάλεια των παιδιών στον διαδικτυακό χώρο.

Ένα πολύ “ακανθώδες” ζήτημα, που απασχολεί κάθε οικογένια, καθώς τα παιδιά πλέον περνούν σημαντικό χρόνο της ζωής τους στο διαδίκτυο, το οποίο αποτελεί ένα απαραίτητο μέσο, ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας, στηρίζει την εκαπίδευση και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στα παιδιά. Παρόλα αυτά είναι γνωστό πως ο “αχανής” διαδικτυακός χώρος εγκυμονεί πολλούς και ποικίλους κινδύνους για τα παιδιά και παρόμοιες δράσεις έρχονται να συμβάλουν καθοριστικά στην προστασία τους, καθώς είναι άπειρες οι περιπτώσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από τις παγίδες που κρύβει ένα απλό και αθώο “σερφάρισμα”.

Παράλληλα πρέπει να τονιστεί πως η παρουσία της Αστυνομίας σε παρόμοιες δράσεις, ενισχύουν την κοινωνική αποστολή του σώματος και την σημασία της αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της.

Ακολουθεί η ανάρτηση του σχολείου:

3ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ,ΚΑΛΥΜΝΟΣ

ΤΗΛ: 22430 29567

E-MAIL: mail@3dim-kalymn.dod.sch.gr

Τη Δευτέρα 14/02/2022 στο 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου πραγματοποιήθηκε δράση σχετικά με την Ασφάλεια του Διαδικτύου κατά την οποία παρευρέθηκε στο σχολείο ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου Κ. Ευάγγελος Καραθάνος ο οποίος συζήτησε με τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού τα παρακάτω θέματα:

⦁ Ορισμός διαδικτύου

⦁ Προσωπικά δεδομένα

⦁ Διαδικτυακές εφαρμογές

⦁ Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

⦁ Κίνδυνοι ,τρόποι προστασίας και διαχείριση χρόνου στο διαδίκτυο

⦁ Νομοθεσία

⦁ Σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά

Οι μαθητές εξέφρασαν απορίες και συζήτησαν απορίες μαζί του και συμμετείχαν ενεργά στην ομιλία.Στη δράση συμμετείχε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Σεβαστή Στάλλα , η Σοφία – Εμμανουέλα Βασιλοπούλου και η Αθανασία Κουτσουμάνη εκπαιδευτικοί των δυο τμημάτων της Ε’ Δημοτικού. Επίσης, ο εκπαιδευτικός πληροφορικής Μιχάλης Γιακουμάκης και η σχολική ψυχολόγος Αναστασία Καδά.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κ. Ευάγγελο Καραθάνο για την άμεση ανταπόκριση του αιτήματος του σχολείου και για την προθυμία και την συνεργασία του

Η Διευθύντρια

Σεβαστή Στάλλα