Κανείς  απ΄τους 4 κυβερνητικούς βουλευτές της Δωδεκανήσου δεν συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αφού η ανακοίνωση του ανασχηματισμού, άφησε εκτός τον Μάνο Κόνσολα, που εγαταλείπει το Υπουργείο Τουρισμού,  ενώ στα υπουργικά έδρανα δεν θα κάθεται πλέον κανένας βουλευτής από ολόκληρο το Ν. Αιγαίο.

Ο τέως πλέον Υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας, θα συνεχίσει την δράση του για το επόμενο δάστημα από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, αφού σε μια πρωτόγνωρη περίοδο, που έθεσε σε δοκιμασία κάθε πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, ο βουλευτής από τα Δωδεκάνησα, βρέθηκε σε μια κυβερνητική θέση “φωτιά”, καθώς είχε να διαχειριστεί από τη  μια τις ιδιαίτερες καταστάσεις με τον τουρισμό εν μέσω της πανδημίας και παράλληλα τις “κατά συρροήν” αστοχίες του προϊστάμενού του, οι οποίες τελικά δεν τον άφησαν “αλώβητο”, αλλά τον οδήγησαν εκτός κυβερνητικού σχήματος, “πληρώνοντας” ουσιαστικά εκείνος την όλη κακή διαχείριση του τουριστικού τομέα.

Οι προσπάθειες του Μ. Κόνσολα να διαχειριστεί τα θέματα του τουρισμού, μέσα σε μια περίοδο που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής, η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης που τέθηκε πλέον σε νέες βάσεις και οι παρεμβάσεις του για ζητήματα ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων του κλάδου, αλλά και η πολυετής εμπειρία του ως Τομεάρχης Τουρισμού, δεν ήταν τελικά αρκετά για να παραμείνει στη θέση του Υφυπουργού. Εκτός όμως από τις απανωτές και επικίνδυνες αστοχίες του Υπουργού, ο βουλευτής της περιοχής είχε απέναντί του και το “τουριστικό λόμπυ” της περιοχής και ειδικά της Ρόδου, που μέσα στην ιδιαίτερη αυτή κρίση της πανδημίας, φαίνεται πως … είχαν περισσότερες απαιτήσεις από τον τοπικό πολιτικό. 

Δυστυχώς, η παργματικότητα για την περιοχή της Δωδεκανήσου είναι δύσκολη, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης δεν τοποθέτησε κανένα τοπικό βουλευτή σε θέση ευθύνης στο νέο σχήμα που παρουσίασε σήμερα, ενώ ολόκληρο το Ν. Αιγαίο έμεινε χωρίς εκπροσώπηση αφού ο Γιάννη Βρούτσης εγκαταλείπει το Υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα οι επιλογές του για τον τομέα του Τουρισμού, που θα κληθεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία στην “μετά πανδημίας εποχή”, με πολιτικούς που δεν έχουν εμπειρία στα θέματα του κλάδου, με έναν Υπουργό που απέτειχε στις “εξετάσεις” εν μέσω πανδημίας, αποτελούν ένα ακόμα αρνητικό χαρακτηριστικό για την περιοχή από τον ανασχηματισμό.