Συνεχίζοντας την παρουσία σε εθελοντικές δράσεις, ειδικά σε σχέση με το περιβάλλον, η Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Καλύμνου, προχωρά στη συλλογή χαρτιού από σχολικές μονάδες, οργανισμούς και ιδιώτες, που στη συνέχεια θα ανακυκλωθεί.

Για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθούν στο λιμάνι τρεις κάδοι, με τη δράση να διαρκεί από 30 Ιουνίου, έως 9 Ιουλίου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες καθημερινότητας των Δήμων Καλύμνου και Κω.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Καλύμνου:

Κάλυμνος 27/6/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κινήματος Αλλαγής, στα πλαίσια εθελοντικών δράσεων, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία, προχωράει μετά τον υποβρύχιο καθαρισμό του λιμένα Καλύμνου, στην διοργάνωση συλλογής χαρτιού από σχολικές μονάδες, οργανισμούς και ιδιώτες.

Η δράση αυτή, θα έχει διάρκεια από Πέμπτη 30-06-2022 έως και Σάββατο 09-07-2022.

Μετά από σχετική άδεια που εξασφαλίσαμε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον πρόεδρό του κο Μιχάλη Μπούκη, θα τοποθετηθούν στο λιμάνι Καλύμνου τρεις (3) κάδοι με ευδιάκριτες επιγραφές, για αυστηρά συλλογή χαρτιού.

Η ποσότητα που θα συγκεντρωθεί, θα ανακυκλωθεί στο διπλανό μας νησί, της Κω.

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων του νησιού μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 6982676868, ώστε να υπάρξει συνεννόηση για τον τρόπο που θα συλλεχθεί το χαρτί (βιβλία, περιοδικά, κάθε είδους γραφική ύλη).

Είμαστε βέβαιοι, πως και οι πολίτες θα αγκαλιάσουν αυτή την πράσινη δράση που διοργανώνουμε με αίσθημα ευθύνης και θα τοποθετήσουν στους κάδους στο προκαθορισμένο σημείο που προαναφέραμε, ότι χαρτί έχουν στο σπίτι τους, ώστε να μην καταλήξει στην χωματερή.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κο Ζωϊδη, από τον Δήμο Καλύμνου για την παραχώρηση τριών κάδων καθώς και οχήματος, όπως και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Δήμου Κω κο Καμποτράκη Σταμάτη, ο οποίος αγκάλιασε αμέσως την ιδέα μας και θα παραχωρήσει χώρο στο νησί της Κω προς ανακύκλωση της ποσότητας την οποία θα συγκεντρώσουν οι πολίτες της Καλύμνου.

Ο Γραμματέας Τ.Ο. Καλύμνου                                 Μικές Ζηρούνης