Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Την πραγματικότητα προσπαθούν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής να διαστρεβλώσουν, σε σχέση με τα όσα εκτιλήχτηκαν στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την λήψη απόφσης για μίσθωση ακινήτου για την εγκατάσταση της μονάδας Δεματοποίησης, καταγγέλλει η παράταξη “Η Κάλυμνος ΑλλάΖει” του Γιώργου Μαύρου, ενώ προσθέτει πως ο Δήμαρχος επιχείρησε στην χθεσινή διαδικασία να αποποιηθεί τις ευθύνες του στο θέμα της Χωματερής και ένα θέμα τόσο σοβρό να “ξεπεταχτεί” σε μια έλτακτη συνεδρίαση.

Με τη σειρά του ο Γ. Μαύρος, τοποθετείται στο θέμα και λεφράζει την αντίθεση με την επιλογή του Δημάρχου να φέρει το θέμα σε έκτακτο Δ.Σ. και τονίζει πως “χρειάζεται να κατατεθούν προτάσεις, να συζητηθούν, να σχεδιαστούν και να προγραμματιστούν ενέργειες έτσι ώστε να οδεύσουμε στην επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος”, καταλήγοντας με την επισήμανση πως η παράταξή του θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας λύσης μέσα από διάλογο και προτάσεις.

Ακολουθεί το δ.τ. της παράταξης:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«Η Κάλυμνος αλλάΖΕΙ»

Τηλ. Επικοινωνίας: 6934678327

email: kalymnos.allazei@gmail.com

Κάλυμνος, 30/09/2022

Δελτίο Τύπου

Στον απόηχο της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «Λήψη απόφασης (εκκίνηση διαδικασιών) για τη μίσθωση ακινήτου/ακινήτων για τις ανάγκες που προκύπτουν σχετικά με τη μεταβατική διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Καλυμνίων έως την ολοκλήρωση των σχετικών μόνιμων υποδομών», οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, εκπλήρωσαν την «απειλή» του Δημάρχου και με ένα βραχύ, αλλά καθαρά φαρισαϊκό βίντεο, προσπάθησαν και προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα κατά το συμφέρον τους.

Τα 16 χρόνια στον Δημαρχιακό θώκο και στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου, εκτός από την ποιοτική υποβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας (που οφείλεται σε μια ατέλειωτη λίστα από δικές σας επιλογές και -μη- ενέργειες), έχουν σαν αποτέλεσμα την αδιαφορία του κόσμου από τα κοινά που τον αφορούν άμεσα, αλλά και την απαξίωση του από κάθε αυτόβουλη πληροφόρηση για την εξέλιξη αυτών. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεστε και αυτό ακριβώς κάνατε χθες : προσπαθείτε να αποποιηθείτε τυχόν ευθυνών σας για το θέμα της Χωματερής  με φθηνή διαστρέβλωση των χθεσινών πεπραγμένων.

Για να επαναφέρουμε τα πράγματα στον σωστό δρόμο, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον καλυμνιακό λαό, για τους ορθούς λόγους πως ΣΥΣΣΩΜΗ η αντιπολίτευση καταψήφισε το έκτακτο του θέματος αυτού, και όχι την σοβαρότητα του προβλήματος.  

Το θέμα της καύσης των απορριμμάτων ΣΑΦΩΣ και είναι σοβαρό. ΣΑΦΩΣ και χρήζει άμεσης λύσης. ΣΑΦΩΣ και πρέπει να διευθετηθεί.

Για αυτούς τους λόγους, συνειδητοποιήστε επιτέλους την σοβαρότητα της κατάστασης. Όταν το κάνετε αυτό, θα καταλάβετε πως το θέμα της χωματερής δεν μπορεί να «ξεπεταχτεί» με μία έκτακτη συνεδρίαση. Το επίπεδο ζωής του νησιού έχει πληγεί βαθύτατα από ημιτελή έργα, από παρατημένες εγκαταστάσεις, από αθετημένες υποσχέσεις. Έστω για πρώτη φορά στην θητεία σας, δώστε στον  καλυμνιακό λαό μια οργανωμένη, σωστή και μελετημένη πρόταση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας, γιατί την αξίζει!

Αυτή η συζήτηση προς την διαμόρφωση  μιας λύσης με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε πλαίσια ΕΚΤΑΚΤΗΣ Συνεδρίασης. Χρειάζεται να κατατεθούν προτάσεις, να συζητηθούν, να σχεδιαστούν και να προγραμματιστούν ενέργειες έτσι ώστε να οδεύσουμε στην επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος.

Δεσμευτήκατε πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα γίνει συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Λύση για το θέμα της διαχείρισης. Μιας και επιτέλους (μετά από 5 μήνες) αναγνωρίσατε πως αυτή είναι αρμοδιότητα του Δήμου και όχι της Περιφέρειας (όπως δηλώνατε με περίσσεια αυτοπεποίθηση), δώστε την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και φέρτε το θέμα για κανονική συζήτηση. Το είχατε άλλωστε υποσχεθεί και στους γονείς και καθηγητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, στην αρχή αυτής της θητείας σας, και ποτέ δεν έγινε. Πραγματοποιήστε το, έστω και τώρα!

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και σύσσωμη η παράταξη μας από την μεριά της, είναι εδώ για να συμβάλλει την οικοδόμηση αυτής της λύσης, μέσα από προτάσεις και διάλογο, όπως κάνουμε άλλωστε από την αρχή της θητείας μας.

Μετά τιμής

για το Γραφείο Τύπου                                                                  για την Παράταξη

Ο υπεύθυνος                                                                                   Ο επικεφαλής

ΧΑΡΤΟΦΙΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ                                                          ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος