Την πρόθεσή του να σωθεί η ΑΝΕΚ και να μην μπει λουκέτο, αλλά και τη σημασία της για την ανάπτυξη της Καλύμνου, εξέφρασε με ξεκάθαρο τρόπο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, μετά το ταξίδι στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Σχεδόν τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση εργασίας του Γιάννη Μαστροκούκου με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας, παρουσία και του δωδεκανήσιου Υφυπουργού, Γιάννη Παππά, με την ΑΝΕΚ να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ο νέος Δήμαρχος, έδειξε πως είναι αρκετά “συγκρατημένος” και δήλωσε πως η ναυτιλιακή εταιρεία του Δήμου βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ενώ η σωτηρία και η αποτροπή του κλεισίματος είναι ένας “μακρύς και δύσκολος δρόμος” και άφησε να γίνει ξεκάθαρο πως υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις, όμως θα συνεχιστούν οι επαφές με το Υπουργείο και θα υπάρξουν ενημερώσεις στην πορεία.

Παράλληλα ο Γιάννης Ματροκούκος, συζήτησε με την υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τόσο το ζήτημα της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου και την επίσπευση της λειτουργίας της, όσο και το θέμα με το “έξω λιμάνι” και τις διαδικασίες ώστε να προκηρυχτεί το έργο που αφορά την κατασκευή της αποβάθρας, εξωτερικά του λιμένα του νησιού.

Εκτός τα μείζονα θέματα που αφορούσαν το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Γ. Μαστροκούκος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, καθώς η Κάλυμνος είναι αδελφοποιημένη με τον Δήμο αυτό και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, ενώ υπήρξαν και άλλες επαφές, τα αποτελέσματα των οποίων θα κοινοποιήσει όταν θα υπάρχουν αποτελέσματα.

Αυτό που ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος, ήταν πως η νέα δημοτική αρχή, όταν θα αναλάβει, είναι αποφασισμένο πρώτα να ολοκληρώνει τις όποιες ενέργειες και προσπάθειες και στη συνέχεια θα γίνονται σχετικές δηλώσεις, μια επισήμανση που δείχνει πως η πρόθεσή του είναι να μην αναλώνεται σε “επικοινωνιακά παιχνίδια”, αλλά θα επικοινωνεί στην τοπική κοινωνία όλα όσα θα είναι ήδη δρομολογημένα και θα βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης. Αυτό που όντως χρειάζεται το νησί, στις συνθήκες όπως διαμορφώνονται, είναι η ηγεσία του τόπου να ασχολείται με τα θέματα του νησιού και να υλοποιεί τα έργα που επείγουν για τον τόπο και να μην ασχολείται με επικοινωνιακές πρακτικές , χωρίς … ουσία!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video