Μετά την “διαδικτυακή αντεπίθεση” του Δημάρχου στο Facebook, ήρθε μια πολύ σκληρή απάντηση από την παράταξη του Γιάννη Γαλουζή, που τον κατηγορεί για “ασχετοσύνη, άγνοια των διαδικασιών και προσβολή του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Αναφερόμενος στο θέμα ο τ. Δήμαρχος, τονίζει πως ο Δ. Διακομιχάλης, με την άγνοια των διαδικασιών, θα εξέθετε τους δ.σ. σε περιπέτειες, όπως έγινε με τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια στο παρελθόν.

Επιμένει η παράταξη ” Νέα Κάλυμνος”, που μέχρι πριν μήνες συνεργάζονταν με την σημερινή Δημοτική Αρχή σε επίπεδο πλειοψηφίας στο Δ.Σ., να θεωρεί τον Δ. Διακομιχάλη “μοιραίο άνθρωπο για την Κάλυμνο”, δείχνοντας πως θα ενταθούν οι επιθέσεις στο εξής, με τις βολές να είναι πλέον “κατά ριπάς” και μάλιστα καθώς θα πλησιάζει ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου.

Ακολουθει το δ.τ. της παράταξης:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                                                                ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,26/09/2021

«ΝΕΑ  ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας Δήμαρχος …από τα παλιά.

Σε…διάγγελμα του στο face book της παράταξης του ο Δήμαρχος κος Διακομιχάλης  κατηγορεί τον τέως Δήμαρχο κ. Γαλουζή και τις αντιπολιτεύσεις για τακτικισμούς  σε ένα θέμα μείζονος σημασίας ,όπως υποστηρίζει. Το θέμα είχε ως εξής: «Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου στη ΔΕΥΑ Καλύμνου για την εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης».

Αυτό λοιπόν το σημαντικό θέμα ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένη Πέμπτης 23/09/2021  χωρίς να έχει κατατεθεί κάποιο πρωτογενές αίτημα από τη ΔΕΥΑΚ, διαδικασία απαραίτητη για τη νομιμότητα της απόφασης . Και είχε την απαίτηση ο κος Διακομιχάλης να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο την παραχώρηση χώρου στη ΔΕΥΑΚ χωρίς να υπάρχει αίτημα της ΔΕΥΑΚ. Αν τώρα αυτό θυμίζει κάτι …σας βοηθούμε : ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ περασμένης περιόδου, εξαιτίας των οποίων σύμβουλοι της περιόδου εκείνης ,που ψήφισαν χωρίς πρωτογενή αιτήματα, τραβιούνται στα δικαστήρια .

Τελικά υιοθετήθηκε η πρόταση της παράταξης μας για αναβολή του θέματος και επαναφορά του μαζί με το αίτημα της ΔΕΥΑΚ και ό,τι άλλο απαιτείται για την ομαλή πορεία του θέματος.

Ο εμπειρότερος όλων των δημάρχων και των επικεφαλής αποδεικνύεται ο πλέον άσχετος. Όχι μόνο αγνοεί τις διαδικασίες αλλά προσβάλλει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους για να καλύψει την ασχετοσύνη του. Η πολιτική συμπεριφορά του επιβεβαιώνει ότι ο κος Διακομιχάλης είναι  ο μοιραίος άνθρωπος του νησιού μας. Κι αυτό την ώρα που όλα τα υπόλοιπα νησιά βαδίζουν με γρήγορους ρυθμούς προς την ανάπτυξη .  

Για την παράταξη

Ο Επικεφαλής 

Ιωάννης Γαλουζής

τ. Δήμαρχος Καλυμνίων