Μετά τον σεισμό του 2017 οι ελπίδες για αποκατάσταση του Ι. Ναού είχαν εξανεμιστεί, μέχρι που ο Γιάννης Χαλίκος, ανέλαβε προσωπικά όλη την παρέμβαση που ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρόνο

Ο ισχυρός και θανατηφόρος σεισμός της 21ης Ιουλίου 2017, που έπληξε την γειτονική Κω, προκάλεσε περιορισμένες ζημιές και στην Κάλυμνο, όμως “μεγάλο θύμα” υπήρξε ο Ι.Ναός της Παναγίας της Καλαμιώτισσας, που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές που είχαν καταστήσει ακατάλληλο τον χώρο.

Η απογοήτευση και η αμηχανία για την αποκατάσταση των ζημιών, που διακατείχε όλους, δεν άργησε να αντικατασταθεί από αισθήματα χαράς και ικανοποίησης, όταν ο Καλύμνιος επιχειρηματίας από την Αυστραλία, Γιάννης Χαλίκος, ανακοίνωνε πως θα αναλάμβανε όλη την δαπάνη, ώστε να επανέλθει ο Ναός στην πρωτέρα κατάστασή του.

Όπως πάντα, ο Γιάννης Χαλίκος, που αφουγκράζεται τις ανάγκες της ιδιαίτερής του πατρίδας, ανέλαβε να ολοκληρωθει η αποκατάσταση των ζημιών, από το στάδιο της μελέτης μέχρι και την ολοκλήρωση της τελευταίας εργασίας και τελικά το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο, καθώς ο Ναός παραδόθηκε στην τοπική Εκκλησία και στους πιστούς της ενορίας, πολύ καλύτερος από πριν. Οι εργασίες που έγιναν, εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών, περιελάμβαναν  μόνωση και στεγανοποίηση της οροφής εξωτερικά, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις  για  να αποκατασταθεί πλήρως ο ναός, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις σχετικά με την διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικός, με την δαπάνη να ξεπερνά τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Χθες στο εσπερινό της Ζωοδόχου Πηγής, παρών ήταν ο Γιάννης Χαλίκος συνοδεύομενος από την σύζυγό του, τον οποίο δημόσια ευχαρίστησε ο Μητροπολίτης, όπως και ο εφημέριος του ναού, η επιτροπή και οι ενορίτες, που μετά το τέλος της τελετής πλησίασαν τον ευεργέτη και του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους. Εκείνος, σε όλη την διαδικασία ήταν σιωπηλός, συγκινημένος και προσηλωμένος στο αποτέλεσμα των εργασιών που έγιναν, δείχνοντας την ικανοποίησή του, αφού για τον Γιάννη Χαλίκο, αυτό είναι το σημαντικό, να προσφέρει στο νησί του και να καμαρώνει τα αποτελέσματα των συνεχών του προσπαθεών.

Η Μητρόπολη και η Επιτροπή του Ναού, παρέδωσαν τιμητική πλακέτα στον Γιάννη Χαλίκο, με την έκφραση της ευγνωμοσύνης όλων γι’ αυτή του την μεγάλη προσφορά.

Ευχαριστούμε για το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό την Εύη Κουκιαϊνη και τον Μανόλη Μέρη, που έκαναν πολύ καλή δουλειά με την κάλυψη αυτού του ευχάριστου γεγονότος.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video