Στο φακό του “Π.τ.Κ.” μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, Γιώργος Θανάτσης, απαντώντας στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, κυρίως σε σχέση με τα όσα καταλογίστηκαν στον ίδιο και την διοίκηση της εταιρείας, από τον Γιάννη Μαστροκούκο και τον Μιχάλη Λελέκη, σε πρόσφατη συνέντυξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ. (Στο τέλος του παρόντος η ανάρτηση με το βίντεο της συνέντευξης)

Συντήρηση “Κάλυμνος Ντόλφιν”

Τα θέματα που ζητήσαμε από τον πρόεδρο να σχολιάσει αφορούσαν καταρχάς τη συντήρηση του “Κάλυμνος Ντόλφιν”, στην Μαρίνα της Κω, αφού προηγουμένως έγιναν εργασίες στο καρνάγιο της Καλύμνου. Οι εργασίες που έγιναν στην Κω, τόνισε ο Γ. Θανάτσης, κόστισαν περίπου το μισό, από τις τιμές που έδινε το καρνάγιο του νησιού και επεσήμανε πως όλα τα υλικά τα προμηθεύτηκε η ΑΝΕΚ από την Κάλυμνο και για τις δύο εργασίες (σε Κάλυμνο και Κω). Επιπλέον ανέφερε πως ως ανώνυμη εταιρεία, έπρεπε να επιλέξει ναυπηγείο που θα διαθέτει άδεια και ασφάλεια, προαπαιτούμενο που δεν διαθέτει το καρνάγιο του νησιού, καθώς για οποιαδήποτε ζημιά συμβεί στο σκάφος, τόνισε ο πρόεδρος, καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν θα καλύψει το όποιο κόστος.

Αποζημίωση για “Κάλυμνος Σταρ” και “διαφάνεια”

Την συντομία που η ασφαλιστική εταιρεία αποζημίωσε το ατύχημα του Κάλυμνος Σταρ, επσήμανε ο πρόεδρος και τόνισε πως καταβλήθηκε μέσα σε 3 μήνες, αρχής γενομένης τα Χριστούγεννα, επιμένοντας πως υπήρξε ενημέρωση στην μείζονα αντιπολίτευση, στα γραφεία της εταιρείας, επιδείχτηκαν τα απαραίτητα παραστατικά αλλά δεν δόθηκαν αντίγραφα, καθώς αυτό αφορά την πολιτική της ΑΝΕΚ, ως ανώνυμης εταιρείας.

Το νέο σκάφος της ΑΝΕΚ και το κόστος κατασκευής.

Όσον αφορά το νέο σκάφος που κατασκευάζεται, ανέφερε καταρχάς πως οι εργασίες προχωράνε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και συμφωνημένα. Αναφέρθηκε στη γνωστή υπόθεση με την αλλαγή ναυπηγείου, επαναλαμβάνοντας πως η πρώτη εταιρεία στο προσύμφωνο δεν εξασφάλιζε χρόνο παράδοσης και ποινικές ρήτρες και κατόπιν σύστασης των τεχνικών συμβούλων, δεν συνεχίστηκε η σύμβαση με την OCEAN. Για το κόστος του νέου σκάφους, που θα φτάσει περίπου το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, είπε ο πρόεδρος πως η τιμή αυτή για ένα σκάφος της κατηγορίας αυτής είναι λογική, το οποίο προβλέπεται να είναι έτοιμο στα μέσα του καλοκαιριού.

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφηκαν οι απντήσεις που έδωσε ο Γ. Θανάτσης στον φακό του “Π.τ.Κ.”:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video