Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου, έγιναν χθες το απόγευμα τα “Θυρανοίξια” του ανακαινισμένου Μοναστηρίου, που είναι αφιερωμένο στον Νεομάρτυρα Αγ. Κωνσταντίνο τον Υδραίο, στην περιοχή της Χώρας Καλύμνου, πλησίον το σταθμού των Ταξί, σε ιδιοκτησία της οικογένειας Μαμουζελλου, η οποία ανέλαβε όλη την κατασκευή του μικρού Ναού και του περιβάλλοντος χώρου.

Οι ιερείς που πλαισίωναν τον Μητροπολίτη και οι ψάλτες μέρος μοναδικές τουςφωνες, δημιούργησαν ένα κατανυκτικό κλίμα, στο οποίο συμμετείχε ο πολύς κόσμος που παραβρέθηκε και τους υποδέχονταν όλους ο Βασίλης Μαμουζελλος, ανιψιός των κτητόρων του Ναού και υπεύθυνος για την ολοκλήρωση των έργων αλλά και της αποψινης οργάνωσης της όλης τελετής. Ο Βασίλης και το συνεργείο εθελοντών, επί μέρες δούλευαν ασταμάτητα για να είναι έτοιμο το μοναστήρι για την τελετή και τον εσπερινόκαι πράγματι χθες ήταν όλα στην εντέλεια, με τον περιβάλλοντα χώρο να είναι πεντακάθαρος, περιποιημένος και με ιδιαίτερη καλαισθησία.

(Ευχαριστούμε τον Μανόλη Μέρη για το πλούσιο υλικό)

(Λόγω τεχνικού προβλήματος, το βίντεο από την τελετή δεν μπορεί να δημοσιευτεί και θα το αναρτήσουμε αργότερα)

Ο εσπερινός για τη σημερινή εορτή Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε στην συνέχεια με κάθε μεγαλοπρέπεια, στο καλαίσθητο μοναστήρι, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την συμμετοχή κλήρου και πιστών.

Ακολουθεί βίντεο με αποσπάσματα από την χθεσινή τελετή: