Απογοήτευση και θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το πρόσφατο ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.” στους χώρους όπου θα έπρεπε να λειτουργούν Παιδικές Χαρές, καθώς η φθορά, η ανυπαρξία ελέγχου και μέτρων προστασίας, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους τους χώρους, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των σημείων που θα ανέμενε κανείς να ακούγονται οι παιδικές φωνές και οι γονείς να νιώθουν ασφάλεια, σε αντίθεση με τις εικόνες από το ρεπορτάζ της σελίδας στην γειτονική Τήλο.

Μετά από 6 χρόνια, που είχε ανασταλεί η λειτουργία των Παιδικών Χαρών λόγω της αλλαγής στα μέτρα λειτουργίας και προστασίας, καθώς είχε συμβεί ένα ατύχημα σε παρόμοιο χώρο, τελικά ξεκίνησε η διαδιακασία για την τοποθέτησή τους και από τον Νοέμβριο του 2020 ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του εξοπλισμού και των 5 παιδικών χαρών, που είναι 2 στην Χώρα και από μία στον Αγ. Βασίλειο,  στον Αγ. Μάμα,  και στις  Μυρτιές.

Ενώ πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και απέμενε η διευθέτηση των χώρων από τον Δήμο καθώς και η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας τους, η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι Παιδεικές Χαρές είναι επιεικώς απογοητευτική, καθώς είναι έντονη η αίσθηση της εγκατάλειψης, πριν ακόμα λειτουργήσουν και παραδοθούν στις γειτονιές και στα παιδιά, που έχουν άμεσα ανάγκη από παρόμοιοους χώρους αναψυχής.

Δυστυχώς ο φακός του “Π.τ.Κ.” κατέγραψε σκηνές από τις δύο Παιδικές Χαρές στο Χωριό και συγκεκριμένα στο Ανοικτό Θέατρο και στην Παναγία, στις οποίες είναι εμφανής η ανυπαρξία παρέμβασης, τα δάπεδα έχουν ήδη φθαρεί, παντελής απουσία μέτρων προστασίας και κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των παιδιών και έντονη είναι η παρουσία σκουπιδιών. Οι εικόνες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της όλης κατάστασης και δυστυχώς οι μνήμες πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, όταν παρόμοιοι χώροι είχαν εγκαταλειφθεί και μετατραπεί σε τόπους που δεν σύχναζαν παιδιά αλλά εξελίσσονταν διάφορες … παραβατικές “δραστηριότητες”.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ

Η Δημοτική Αρχή, οφείλει να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να εξαλειφθεί αυτή η απαράδεκτη εικόνα και να παραδοθούν οι χώροι με ασφάλεια στους φυσικούς τους χρήστες, τα παιδιά της Καλύμνου.

Μια διαφορετική και άκρως αισιόδοξη εικόνα κατέγραψε ο φακός του “Π.τ.Κ.” τον Σεπτέμβριο στην Τήλο, με τις παιδικές χαρές να είναι λειτουργικότατες και την τάξη, την ασφάλεια και την ευπρέπεια των χώρων να είναι τα κύρια γνωρίσματά τους. Παραθέτουμε τα βίντεο από το σχετικό ρεπορτάζ που έγινε από την σελίδα στην γειτονική Τήλο.