Όσοι τυχεροί μπόρεσαν πριν δύο χρόνια να απολαύσουν την «ευρηματική» παράσταση της ΘΟΚ «Οίκος Απάτης» , θα έχουν ξανά την δυνατότητα, καθώς στην κυριολεξία αξίζει, ενώ αυτοί που τότε δεν τα κατάφεραν … ιδού η ευκαιρία, στις 15,16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Ο φακός του “Π.τ.Κ.” “συνέλαβε” τους συντελεστές του έργου που ετοιμάζει η ΘΟΚ εν δράσει, πάνω στο σανίδι και σε πλήρη εξέλιξη με τις πρόβες, για το επικείμενο άνοιγμα του “Οίκου … Απάτης” τα παιιδιά της Ομάδας δεν αρνήθηκαν να μιλήσουν στο φακό για το ξεκίνημά τους μετά από πολύ καιρό.

Μετά από δύο χρόνια, που η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου «απουσίασε» από τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, επανέρχεται δριμύτερη  και με την επιλογή του έργου που ήδη δοκιμάστηκε στο σανίδι, τον «Οίκο … Απάτης» (των Ρέππα και Παπαθανασίου), δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στο κοινό να ζήσει τις ίντριγκες και τις πικάντικες καταστάσεις, με την σκηνοθεσία των Ιερομονάχου και Παστρικού. Όλο το διάστημα της «αναστολής» κάθε πολιτιστικής δράσης, οι άνθρωποι της ΘΟΚ, προετοιμάζονταν, διάβαζαν, πειραματίζονταν και άνοιγαν τον δρόμο για ένα δυναμικό come back στο θεατρόφιλο κοινό, ενώ ετοιμάζονται με τον «Οίκο Απάτης» να ταξιδέψουν στη Νάξο, στην ετήσια Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Μετά τις απανωτές «καραντίνες» οι άνθρωποι της ΘΟΚ είναι έτοιμοι όσο ποτέ άλλοτε, να καλύψουν τον χαμένο χρόνο και να χαρίσουν και πάλι σημαντικές στιγμές τέχνης και πολιτισμού στο νησί, που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά το προηγούμενο διάστημα.

Μερικές σκηνές από τις πρόβες του θιάσου:

Λίγα λόγια για το έργο….

Τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μία προϊσταμένη νοσοκόμα και μια φαρμακοποιός, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία- σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Η πρώτη έκπληξη που τους περιμένει είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής. Οι κληρονόμοι κατά αρχήν σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία με τον κόσμο της πληρωμένος ηδονής. Και όχι μόνο συνεργάζονται, αλλά πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για την βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. Έτσι, αποφασίζουν να ιδρύσουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο, ώστε να πάρουν επιδότηση από την Ευρώπη. Έρχεται, όμως, η στιγμή που ο σύλλογος πρέπει να ελεγχθεί! Τί θα κάνουν, λοιπόν, όταν έρθει να τους ελέγξει ο αυστηρός Γερμανός επίτροπος;

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ Σωτήρης Βαγιανός

ΦΟΥΛΑ Σέβη Πανάτου

ΤΑΚΗΣ Μιχάλης Μακρυλλός

ΤΕΤΑ Καλοτίνα Κορφιά

ΒΑΓΓΕΛΗΣ Βασίλης Σκυλλάς

ΣΑΜΑΝΘΑ Σταματία Μάγκου

ΣΒΕΤΛΑΝΑ Μαριάνθη Χαλίκου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Μιχάλης Αλαχούζος

ΣΤΟΥΦΕΛ Γρηγόρης Νίκου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κατερίνα Ιερομονάχου, Θανάσης Παστρικός

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Κατερίνα Ιερομονάχου

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Γιάννης Γλυνάτσης- Ρείσης

ΚΟΝΣΟΛΑ ΗΧΟΥ Τάσος Ρούσσος

ΚΟΝΣΟΛΑ ΦΩΤΩΝ Παντελής Τρικοίλης

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΗΣ Μιχάλης Μπουτκάρης

ΝΤΕΚΟΡ ΣΚΗΝΗΣ Μαρία Καρανικόλα, Θεοτόκης Μουσταφίδης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ Χρήστος Μανιάς, Γρηγόρης Νίκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ Δημήτρης Κουρουκίδης

ΣΚΙΤΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ειρήνη Παστρικού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Δημήτρης Κουρουκίδης, Κατερίνα Ιερομονάχου, Θανάσης Παστρικός

ΜΑΚΙΓΙΑΖ-ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ Γρηγορούλα Κακιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΤΡΕΙΛΕΡ Γιάννης Γλυνάτσης – Ρείσης

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ Στέλλα Χαραμαντά