Αίρεται από 1η Μαΐου μέχρι τις 21 Αυγούστου η υποχρέωση επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης για χώρους κλειστούς και ανοιχτούς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το εν λόγω μέτρο θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτέμβριου. Επίσης, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει έως τις 31 Μαΐου. Επίσης, στα σχολεία οι μαθητές θα προσέρχονται χωρίς self test από το άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά το Πάσχα, δηλαδή από τις 3 Μαΐου. Έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Το Πάσχα θα εορταστεί με τα τρέχοντα μέτρα με σύσταση μόνο για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και πως η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους. «Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video