Πλαισιωμένος στο πάνελ, από την Αντιδήμαρχο Ρένα Μαγκάκη και τον ειδικό σύμβουλο Δρόσο Ταυλάριο, ο Δήμαρχος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στον ισόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, με θέμα τις τριήμερες εκδηλώσεις για την Ναυμαχία του Γέροντα, στις οποίες θα συμμετάσχει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την ένταξη της Καλύμνου στους ιστορικούς Δήμους της χώρας, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Διακομιχάλης, ενώ επεσήμανε πως οι τριήμερες εκδηλώσεις για την Ναυμαχία του Γέροντα, τελούν επίσημα υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, διαβάζοντας και τη σχετική αναφορά της Προέδρου της Επιτροπής.

Στην αίθουσα βρίσκονταν ο ανδριάντας του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, (πρόπλασμα) που ήταν επικεφαλής της Ναυμαχίας του Γέροντα και το οποίο, αφού πάει στο χυτήριο, θα τοποθετηθεί σε ειδικό σημείο της προκυμαίας του νησιού, το οποίο φιλοτέχνησε ο Καλύμνιος γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης.

Μετά από μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα, αλλά και στο επετειακό τριήμερο, που θα κορυφωθεί με την παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, Ρένα Μαγκάκη και Δρόσο Ταυλάριο αλλά και τον γλύπτη Σ. Κουτούζη, που φιλοτέχνησε τον ανδριάντα και του οποίου θαγίνουν τα αποκαλυπτήρια κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, που ξεκινάν αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Ακολουθεί το βίντεο από την συνέντευξη:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video