Σήμερα το μεσημέρι, ο φακός του “Π.τ.Κ.” βρέθηκε στον χώρο της Αποθήκης του Δήμου, στο κτήριο των Τεχνικών Υπηρεσιών και κατέγραψε πραγματικά αισιόδοξες στιγμές, καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς της μία από τις δύο πλαλιές μηχανές του Ν.Κάλυμνος, η οποία θα τοποθετηθεί στο ΕΠΑΛ Καλύμνου, για τα εργαστήρια των μαθητών του τμήματος ναυτιλίας.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΑΝΕΚ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρεία Γιώργος Θανάτσης, αποφασίστηκε να δοθεί στο ΕΠΑΛ η μία εκ των δύο ηλεκτρομηχανών του Ν.Κάλυμνος, οι οποίες βρίσκονται στις αποθήκες από το 2010, ενώ η δεύτερη, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος, προορίζεται για την Σχολή Μηχανικών της ΑΕΝ, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες,για την έναρξη λειτουργίας της.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ ου ναυτιλιακού τομέα και συγκεκριμένα των μηχανικών, θα έχουν την δυνατότητα να συμπληρώνουν τις γνώσεις τους με την μελέτη της μηχανής, όπως δήλωσε ο Διευθυντής του σχολείο Γιάννης Ιακώβου, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον πρόεδρο της ΑΝΕΚ, για την παραχώρηση αυτού του εξοπλισμού.

Ακολουθούν τα βίντεο από το ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.”