Οι δωρεές των Καλυμνίων στο Νοσοκομείο Καλύμνου είναι συνεχείς και αποτελούν “μια ανάσα” για το ίδρυμα του νησιού και σήμερα η συμπατριώτισσά μας Ελένη Διαμαντή, προχώρησε σε μια σημαντική προσφορά, καθώς παραδόθηκε εξοπλισμός ύψους 25 χιλιάδων ευρώ, παρουσία της Διοικητού Κατερίνας Εμμανουήλ, του διευθυντή της καρδιολογικής κλινιής Μανώλη Τσικούρη και του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, πνευμονολόγου Θανάση Λάμπου.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Η Κατερίνα Εμμανουήλ, ευχαρίστησε την Ελένη Διαμαντή για την ενέργειά της αυτή, που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των δωρητών. Η σημερινή δωρεά εξοπλισμού στο Νοσοκομείο, αφορά έναν υπερσύγχρονο υπερηχοκαρδιογράφο καθώς και δύο σύγχρονοι 12καναλοι καρδιογράφοι, για την καρδιολογική κλινική, που θα καλύψει τις ανάγκες αυτής της τόσο καίριας κλινικής του ιδρύματος. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της κλινικής Μανώλης Τσικούρης, ο οποίος μίλησε για την σημερινή δωρεά και τη σημασία του συγκεκριμένου εξοπλισμού, ο οποίος καθιστά αποτελεσματική την κλινική , επισημαίνοντας όμως πως θα πρέπει να επανδρωθεί και με γιατρούς, αφού ως γνωστόν αποχώρησαν οι δύο καρδιολόγοι και οι ανάγκες καλύπτονται από τον ίδιο και ιδιώτες γιατρούς.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Με τη σειρά του ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Θανάσης Λάμπου, αναφέρθηκε στην σημασία της δωρεάς και τόνισε την μεγάλη συχνότητα προσφοράς των Καλυμνίων στο Νοσοκομείο, επισημαίνοντας πως αποτελούν “αιμοδότες” του ιδρύματος οι δωρητές, που “έχουν γεμίσει με τεχνολογία το Νοσοκομείο”, όπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε.

Η Ελένη Διαμαντή, η δωρητής του εξοπλισμού, τόνισε πως η οικογένειά της ήταν πάντα δίπλα στο ίδρυμα της Καλύμνου και ανέφερε πως αφού συμβουλεύτηκε τους υπεύθυνους για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, προχώρησε στην αγορά του εξοπλισμού, τον οποίο παρέδωσε σήμερα και παράλληλα επεσήμανε πως θα συνεχίσει την ενίσχυση με περισσότερες ακόμη δωρεές και δήλωσε πως θα είναι σε επαφή με το αρμόδιο προσωπικό για τυχόν άλλες ανάγκες.

Προχώρησε όμως σε καταγγελίες που αφορούσαν την περίοδο 2008 – 2010, μια περίοδο κατά την οποία η μητέρα της προσπάθησε να δωρίσει στο Νοσοκομείο Μαγνητικό Τομογράφο, αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις, όμως αντιμετώπισαν “εμπόδια” σε πολιτικό αλλά και … άλλο επίπεδο, εκφράζοντας αγανάκτηση για την αντιμετώπιση που έτυχε η οικογένειά της την περίοδο εκείνη (θα ακολουθήσει ρεπορτάζ)