Δυο ημέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή, άρχισαν οι γνωστές προκλήσεις των “γειτόνων”, αυτή τη φορά με ρεπορτάζ “εν πλω” τούρκικου καναλιού, μια ανάσα από τη Ψέριμο που την ανέφερε ως … τούρκικο έδαφος

Ένα μίλι από την Ψέριμο, τούρκος δημοσιογράφος του δικτύου Α Χαμπέρ, ξεπέρασεκάθε κάθε όριο, αναφέροντας πως το νησί αυτό (η Ψέριμος), που υπάγεται στον Δήμο Καλύμνου, είναι … “υπό ελληνική κατοχή” και όλα αυτά δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί.

«To Κετσέ (Ψέριμος)) παρότι είναι ένα από τα Δωδεκάνησα, βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Κατά συνέπεια θεωρείται Τουρκικό έδαφος. Αλλά η Ελλάδα εισέβαλλε σε αυτό το νησί που βλέπετε το 2004. Το Κετσέ ( Ψέριμος) βρίσκεται υπό Ελληνική κατοχή. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες στα Δωδεκάνησα κι εμείς ως συνεργείο του δικτύου Α Χαμπέρ προσπαθήσαμε ,για πρώτη φορά από τόσο κοντά, να σας μεταφέρουμε τις παράνομες ενέργειές και πράξεις της Ελλάδας» είναι τα λόγια του Τούρκου δημοσιογράφου κατά την διάρκεια του προκλητικού ρεπορτάζ. .

«Είμαστε εδώ, δεν απειλούμε κανένα και είναι αδιαπραγμάτευτη η εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», απάντησε η ελληνική κυβέρνηση μπροστά στη νέα αυτή τουρκική προκλητικότητα.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο από το MEGA:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video