Ένα φαινόμενο που απαχόλησε επανειλημμένα τα ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.”, επανέρχεται στην επικαιρότητα και αφορά το μείζον θέμα με τα δεκάδες ετοιμόρροπα μπαλκόνια, που αποτελούν κυριολεκτικά παγίδες θανάτου για τους περαστικούς, ενώ κάθε φορά έρχεται στη μνήμη το θανατηφόρο ατύχημα με ένα παιδί του Δημοτικού, που βρήκε τραγικό τέλος όταν το καταπλάκωσε ένα τέτοιο μπαλκόνι στην επριοχή του Αγίου Θεολόγου, πριν από χρόνια.

Σήμερα ο φακός του κατέγραψε μια ακόμα περίπτωση στην περιοχή “Φανταρεία”, στο κέντρο της πόλης του νησιού, μια πολυσύχναστη περιοχή, από την οποία διέρχονται πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται τις αποθήκες σφουγγαριών, ενώ λειτουργούν και κέντρα διασκέδασης της νεολαίας και περνάνε τα βράδια πολλά παιδιά, με τον κίνδυνο να καραδοκεί πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο “Π.τ.Κ.”, έχει ασχοληθεί τόσο με αυτό το θέμα όσο και συνολικότερα με τα παλιά και εγκαταλελειμμένα κτήρια, τα οποία υπάρχουν σε όλη την πόλη, αποτελώντας κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την υγεία τους, αφού είναι εστίες μολύνσεως και υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές και μάλιστα στις πιο πυκνοκατοικημένες, όπως είναι ο Άγιος Μάμμας, γεγονός που αναδείχτηκε πριν μερικούς μήνες από την σελίδα.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Η αντιμετώπιση του προβλήματος, όσον αφορά τα μπαλκόνια δεν δείχνει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς με παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου, μπορεί να περιοριστεί ο κίνδυνος. Τα παλιά και εγκαταλελειμμένα κτήρια, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, που “προσκρούει” κυρίως στην γραφειοκρατία. Μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί, καταρχάς με μια απογραφή όλων αυτών των κτισμάτων, ώστε να υπάρχουν τα στοιχεία των ακινήτων και των ιδιοκτητών. Παράλληλα η περίπτωση της Σάμου, που μετά τον σεισμό και το ατύχημα με ένα παρόμοιο κτήριο που κατέρρευσε και αφαίρεσε τη ζωή σε δυο νέα παιδιά, προχώρησε σε κατεδάφιση παλιών και ετοιμόρροπων κτηρίων, ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια, μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για μια συνολική αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.