Παρουσία του δωρητή Δημήτρη Γιαννακόπουλου, του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλέυρη, της Υφυπουργού Μίνας Γκάγκα, των κυβερνητικών βουλευτών της περιοχής και των τοπικών αρχών, έγιναν τα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου και του συμπιεστή αναγόμωσης φιαλών, που υλοποιήθηκαν με την χορηγία του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ο Δ. Γιαννακόπουλος στην ομιλία του τόνισε πως η ΒΙΑΝΕΞ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου και χρηατοδότησε την μονάδα, τονίζοντας ότι “είμαστε χαρούμενοι που η ΒΙΑΝΕΞ συνέβαλε καθοριστικά στο να λυθεί το ζήτημα, που μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές εν μέσω πανδημίας” και πρόσθεσε πως “είναι θέμα δημόσιας υγείας να είναι επαρκώς εξοπλισμένο το νοσοκομείο, σε ένα νησί με πάνω από 30.000 μόνιμους κατοίκους που το καλοκαίρι υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες“.

Στα εγκαίνια παραυρέθηκε από την Κάλυμνο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γεράσιμος Αποστολάτος.

(Να θυμίσουμε πως πριν μερικούς μήνες το Νοσοκομείο Καλύμνου απέκτησε παρόμοια μονάδα μειδιίους πόρους, αξίας 120 χιλ. ευρώ, που τοποθετήθηκε δίπλα στην ήδη υπάρχουσα, που δώρισε στο ίδρυμα ο Γιάννης Χαλίκος)