Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και δυστυχώς στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Βασιλικά της Καλύμνου δεν θα δεχτεί τις χαρούμενες παιδικές φωνές, αφού δεν είναι ακόμη έτοιμος για λειτουργία.

Δεν θα ολοκληρωθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Βασιλικά, πριν από τις αρχές του νέου έτους, ανέφερε ο Δήμαρχος στον φακό του “Π.τ.Κ.”,όταν ρωτήθηκε για την δυσάρεστη εξέλιξη με την σημαντικότατη αυτή δομή, ειδικά μετά την πρόσφατη κήρυξη του εργολάβου ως έκπτωτου, λόγω των καθυστερήσεων της ολοκλήρωσης και παράδοσής του.

Με το νέο έτος προβλέπεται να “κοπεί η κορδέλα” στον Βρεφονηπιακό Σταθμό, αφού θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και συγκεκριμένα ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό και η αδειοδότηση της δομής, ώστε να παραδοθεί για τον σκοπό που είναι προορισμένος, δηλαδή την φιλοξενεία των νηπίων της Καλύμνου και την ανακούφιση των εργαζομένων οικογενειών του νησιού.

Μετά 3 χρόνια και «σωρεία» παρατάσεων, το έργο του Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Βασιλικά, το οποίο αναμένονταν να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2020, όμως τελικά δεν … «κόπηκε η κορδέλα»,  φαίνεται πως τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου. Παραμένει όμως μια πραγματικότητα το γεγονός πως το έργο δεν έχει ακόμη παραδοθεί στην κοινωνία της Καλύμνου, πήρε απανωτές παρατάσεις και έφτασε στο “έσχατο” σημείο της έκπτωσης του ανάδοχου και αυτό το ζήτημα με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση μικρών και μεγάλων έργων πρέπει κάποια στιγμή να απασχολήσει την τοπική πολιτική και να μπει ένα τέλος στην “βιομηχανία των παρατάσεων”.

Τέλος να επισημανθεί πως ο Δήμαρχος, σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης για το θέμα, έκανε συνεχείς αναφορές στις Τεχνικές Υπηρεσίες αλλά και στον προϊστάμενό τους, γεγονός που έχει τη δική του “σημειολογία”.

(Πρέπει να αναφερθεί πως τις παρατάσεις που έρχονταν στο ΔΣ από τις τεχνικές υπηρεσίες, δεν τις ψήφιζε η παράταξη του Γ. Μαύρου “Η Κ¨αλυμνος ΑλλάΖει”)

Στο βίντεο ο Δήμαρχος αναφέρεται στο θέμα και παραθέτει την άποψη της Δημοτικής Αρχής, όπως τα κατέγραψε ο φακός του “Π.τ.Κ.”:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video