Στην Κάλυμνο βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο μελετητής Γιάννης Ρώτας και μίλησε στην Εύη Κουκιαϊνη για τα μεγάλα έργα του νησιού, τα οποία χρονίζουν και ταλαιπωρούν την τοπική κοινωνία και τέθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη με την Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Καθόλου αισιόδοξος δεν έδειξε ο Γ. Ρώτας, αναφερόμενος στην προοπτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ομβρίων υδάτων και των πλημμυρών σε όλη την πόλη, ακόμα και με μια απλή βροχόπτωση, καθώς φαίνεται πως ακόμη για πολλά χρόνια “θα συμβιώνουμε” με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Αντίθετα έδειξε συγκρατημένη αισιοδοξία για το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, τονίζοντας πως βρίσκεται πλέον “στα χέρια” του ΦΟΣΔΑ, του ενιαίου δηλαδή φορέα της Περιφέρειας, μετά και την έγκριση της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και θεωρεί πως μέχρι τέλος του έτους, θα είναι έτοιμο προς ένταξη.Επεσήμανε πως η Κάλυμνος έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα της διαχείρισης σκουπιδιών, καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλη χωματερή στο Ν. Αιγαίο.

Μια είδηση που αποκάλυψε, ήταν πως το κτήριο – φάντασμα του Γυμνασίου – Λυκείου της Ψιλιανής, θα ακολουθήσει την μοίρα του “Καρπάθειου” και θα κτιστεί εκ νέου, όπως τελικά αποφασίστηκε.

Στο τέλος άφησε το θέμα με το Υποθαλάσσιο Πάρκο στα Αργυνωντα, για το οποίο εξέφρασε την άποψη πως δεν θα αργήσει και ενδέχεται να προχωρήσει πολύ σύντομα.

Οι σκέψεις που εξέφρασε ο τεχνοκράτης Γιάννης Ρώτας, προκαλούν γενικότερα μια νότα αισιοδοξίας, παράλληλα όμως και έντονους προβληματισμούς, καθώς τα έργα εκτός το τεχνικό κομμάτι και των μελετών, χρειάζονται κυρίως την πολιτική βούληση, εγρήγορση και κυρίως ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Αυτά τα τελευταία όμως είναι σπάνια στο νησί και η απόδειξη είναι τα έργα που “βαλτώνουν” εδώ και δεκαετίες.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video