Παρατίθενται σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Kos Tv  και στη δημοσιογράφο Σοφία Μίντζια, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

  • Για το νέο Νοσοκομείο Κω και την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του υφιστάμενου

«Ξεκίνησε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Κω για το νέο Νοσοκομείο, η μελέτη του οποίου ξεκίνησε από τη δική μας διακυβέρνηση. Δυστυχώς δεν κλήθηκα να παραστώ, ως παράλειψη όπως μου είπε η πρόεδρος του Δ.Σ. Παρόλα αυτά, μέχρι να αποπερατωθεί το έργο το οποίο θα πάρει καιρό, πρέπει να ενισχυθεί το υφιστάμενο Νοσοκομείο που έχει τραγικές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό».

  • Στα ποσοστά του 1997 έφτασε ο πληθωρισμός. Αντί να προβούν σε άμεσες παρεμβάσεις στήριξης, Μητσοτάκης-Χατζηδάκης προσλαμβάνουν golden boys 

«Η χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη σε ενέργεια και καύσιμα ενώ ο πληθωρισμός, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, έχει φτάσει σε ποσοστά του 1997.  Έπρεπε ήδη η Κυβέρνηση να έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις για τις τιμές, όπως έχουν κάνει πολλές χώρες για το «πάγωμα» των τιμολογίων», καθώς και σε μέτρα στήριξης, όπως η μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, η μείωση του ΕΦΚ και η αύξηση του κατώτατου μισθού».

«Όπως τόνισα και χθες στη συζήτηση στη Βουλή για τον ΕΦΚΑ, δυστυχώς η Κυβέρνηση και ο κ. Χατζηδάκης επιλέγουν να βάλουν golden boys για να κερδοφορεί η ΔΕΗ εις βάρος του ελληνικού λαού. Τώρα, βάζουν golden boys και στον ΕΦΚΑ που πάνε να ιδιωτικοποιήσουν».

  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη  για να σωθεί η πατρίδα

«Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, συνεχίζει να μην τις αναλαμβάνει οπότε καλό είναι να φύγει και να αναλάβει τη διαχείριση αυτής της δύσκολης κατάστασης μια προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

  • Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, σημαντικοί κλάδοι, όπως τουριστικά λεωφορεία & πρακτορεία, κινδυνεύουν με κατάρρευση

«Ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων & πρακτορείων αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ρευστότητας κι επιβίωσης. Ενώ οι τιμές πετρελαίου και καυσίμων, ιδιαίτερα στα νησιά, έχουν εκτιναχθεί, η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα. Κανένα αναπτυξιακό και χρηματοδοτικό μέτρο δεν συμπεριλαμβάνει τον κλάδο ο οποίος κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει επιτέλους να στηρίξουν τον κλάδο, σημαντικό πυλώνα στήριξης του τουριστικού προϊόντος της χώρας και αυτό ζητάμε στην σχετική Ερώτηση που κατέθεσα».