Ένα κτήριο που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Καλύμνου, το οποίο στεγάζει το Λιμεναρχείο και αποτελεί κόσμημα για το νησί, παρουσιάζει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μια κατάσταση που δεν συνάδει με την αξία του ως ιστορικό και αρχιτεκτονικό αξιοθέατο.

Σχεδόν μια δεκαετία τώρα, το ιστορικό αυτό κτήριο, που είναι από την εποχή της ιταλοκρατίας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εξωτερική του πλευρά, με επικίνδυνες ρωγμές, φθορές και συχνές αποκολλήσεις σοβάδων, ένα θέμα που αντιμετώπισε από την αρχή της νέας περιόδου η σημερινή ηγεσία του ΔΛΤ και η Δημοτική Αρχή, με την γραφειοκρατία και την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών, να καθυστερούν την έναρξη αποκατάστασής του.

Στον φακό του “Π.τ.Κ/” μίλησε για το θέμα ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Μιχάλης Μπούκης, καθώς ο οργανισμός αυτός του Δήμου θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου αποκατάστασης του κτηρίου, που το κόστος του ξεπερνά τα 200 χιλ. ευρώ και αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.”