Μεγάλο στοίχημα για όλους, αποτελεί το έργο που είναι σε εξέλιξη στο τμήμα του δρόμου από Γαϊδουρόραχο προς Μυρτιές, στο οποίο τα έργα προχωράνε με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό, με τον χρόνο να πιέζει τους πάντες, καθώς ήδη είναι σε εξέλιξη η τουριστική σαιζόν στο νησί.

Ενώ αρχίζουν σιγά σιγά να έρχονται οι πρώτοι αναρριχητές στην Κάλυμνο, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στο δρόμο από Γαϊδουρόραχο, για την αποκατάσταση της καθίζησης που έχει σημειωθεί κατά μήκος αυτού του τμήματος, που ξεκίνησαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου, με αποτέλεσμα η διέλευση προς τις τουριστικές περιοχές να γίνεται μέσω του δρόμου προς στις Βίγλες.

Να επισημανθεί πως αφορά ένα έργο, του οποίου η σύμβαση υπογράφτηε πριν δύο χρόνια (3 Ιουνίου 2020) ανάμεσα στην Περιφέρεια Ν.Α. και την εργολήπτρια εταιρεία) και ενώ ακόμα δεν είχε ξεκινήσει είχαν δοθεί τρεις παρατάσεις, ενώ ο αρχικός ορίζοντας ολοκλήρωσης ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2020, κατά την υπογραφή της σύμβασης. Οι καθυστερήσεις οφείλονταν, εκτός τα γνωστά αίτια, και στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του δρόμου προς τις Βίγλες, που ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση καθώς η κυκλοφορία θα διοχετεύονταν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθεί το βίντεο με το ρεπορτάζ του Νικόλα Μακαρούνα:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video