Συνέντευξη παραχώρησε στην Εύη Κουκιαϊνη, η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου “Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας”, Μαρία Βάλλα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κάλυμνο, συνοδεύοντας τον γερουσιαστή Γκας Μπιλληράκη, που πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκε το νησί.

Η Μαρία Βάλλα, φυσικά αναφέρθηκε στην παρουσία στην Κάλυμνο του Καλύμνιου γερουσιαστή, αλλά και στην συνάντηση που είχε στη Ρόδο, που βρέθηκε πριν έρθει στο νησί. Η Πρόεδρος των Καλυμνίων της Ρόδου επεσήμανε την σημασία της παρουσίας του Καλυμνοαμερικάνου πολιτικού, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπριγκς, Χρυσόστομο Αλαχούζο, αγωνίζονται για την προώθηση των εθνικών θεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ έδωσε έμφαση στην συνάντηση που είχε ο Γκας Μπιλληράκης με τον Πρωθυπουργό, κατά την οποία τέθηκε και το ζήτημα της λειτουργίας της Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

Η λειτουργία της ΑΕΝ στην Κάλυμνο αλλά και τα θέματα που απασχολούν το νησί, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας που γίνεται από την δραστήρια Ένωση των Καλυμνίων της Ρόδου, τόνισε η Μ. Βάλλα και πρόσθεσε πως, σε συντονισμό με όλα τα παροικιακά σωματεία, γίνεται προσπάθεια για προώθηση των θεμάτων της Καλύμνου, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί, που και πάλι εκπροσώπησε την Ένωση στις τριήμερες εκδηλώσεις για την Ναυμαχία του Γέροντα, όπως έγινε και με την παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Ρόδο, στην υποδοχή της οποίας η Μ. Βάλλα εκπροσώπησε όλες τις ενώσεις του νησιού.

Η Πρόεδρος του πολυπληθούς παροικιακού σωματείου, που μετρά πάνω από 10.000 μέλη αναφέρθηκε επίσης στη δράση της Ένωσης στη Ρόδο και στην παρουσία της σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται και υπογράμμισε την συνεργασία με τις τοπικές αρχές αλλά και την ανάγκη να αποκτήσει το σωματείο παραδοσιακές στολές, ώστε να είναι έντονη η παρουσία σε κάθε εκδήλωση στο νησί των Ιπποτών.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video