Ο Γιώργος Μουσελλής και η οικογένειά του, υποδέχτηκαν και φέτος τους εκατοντάδες πιστούς, που προσήλθαν στον εσπερινό στο οικογενειακό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στις Μυρτιές, ένας χώρος που μένει αξέχαστος από την θέα που προσφέρει, ειδικά την ώρα του εσπερινού, με τα χρώματα του δειλινού να λούζουν τη θάλασσα.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Μέσα σε ένα μοναδικό χώρο, που ο Γιώργος Μουσελλής φρόντισε και ανέδειξε, στο ύψωμα απέναντι από την Τέλενδο, ξεκίνησε ο εσπερινός και ακούστηκε το “φως ιλαρόν” σε όλη την περιοχή, μαζί με τα μοναδικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος ανάμεσα στα βουνά της Τελένδου, που έλουζε την κοιμωμένη βασιλοπούλα του θρύλου και συνέβαλε σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, το Αυγουστάτικο απόγευμα της Πέμπτης 26 Αυγούστου, που σηματοδοτεί με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το τέλος του καλοκαιρού.

Φωνές μελωδικές συνόδευαν τους ιερείς, με τον Γιάννη Μουσελλή να ξεδιπλώνει για μια ακόμα φορά το ταλέντο του αλλά και την ωριμότητα της φωνής στην Βυζαντινή τέχνη, που υπηρετεί από μικρό παιδί με πάθος, παράλληλα με την Νομική Επιστήμη, μαζί με τον νεαρό Μιχάλη Καραφύλλη, που οι οικογενειακές του καταβολές φάνηκαν στην ψαλτική χθες.

Εκατοντάδες προσήλθαν με τις φανουρόπιτες και τις ευχές που τις συνόδευαν, που τοποθετήθηκαν στον ειδικό χώρο για να τις διαβάσουν οι ιερείς, ενώ με την φροντίδα της Άννας Μουσελλή και της κόρης τους Μαρίας, μοιράστηκαν μαζί με τον άρτο σε όλους τους πιστούς.

Τα πάντα ήταν στην εντέλεια προσεγμένα, με τήρηση όλων των μέτρων λόγω των ειδικών καταστάσεων, αφού επί μέρες όλη η οικογένια Μουσελλή βρίσκονταν επί ποδός μερόνυχτα ολόκληρα, για να τιμήσουν τον Άγιό τους και τους ανθρώπους που ανέβηκαν για να προσευχηθούν στο γραφικό μοναστήρι. (φώτο Ν. Μαμάκας, Μ. Μουσελλή και βίντεο Αντ. Πουλλάς)