Την εμπειρία του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μοιράστηκε ο συμπατριώτης μας Θεοφίλης Ρούσσος, σε μια σύντομη συνέντευξη 60 δευτερολέπτων.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ο λόγος που επιλέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, δεν ήταν άλλος από την επιτυχημένη του πορεία, έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Ο Θεοφίλης, που συνεχίζει μια μακρά οικογενειακή παράδοση στον χώρο της υγείας, γιος φαρμακοποιών, του Μιχάλη Ρούσσου και της Καλοτίνας Μαζώρου, εγγονός του Ιπποκράτη Μαζώρου, μικροβιολόγου,  αποφοίτησε από τη σχολή της φαρμακευτικής τον Ιούλιο του 2020 και εργάζεται ως υπεύθυνος φαρμακοποιός σε ιδιωτικό φαρμακείο στη Λευκωσία. Παράλληλα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο, στον τομέα της βιολογίας του καρκίνου.

Δεν επέλεξε την «ασφάλεια» στο επιτυχημένο οικογενειακό φαρμακείο στην Κάλυμνο, δίπλα στους γονείς του αλλά ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο της επιστημονικής έρευνας, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προπτυχιακές του σπουδές.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών του σπουδών δεν ήταν τυχαία, καθώς ως φοιτητής μελέτησε σε ερευνητικό επίπεδο την κυτταρική χημειοανθεκτικότητα στο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Πλέον ως μεταπτυχιακός φοιτητής, ερευνά τους μεταστατικούς μηχανισμούς του καρκίνου του στήθους σε ποντίκια.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Αξίζει να σημειωθεί πως και κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, ο Θεοφίλης έδωσε συνέντευξη στο CNN GREECE εντός των εργαστηριακών εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου. Όντας τότε τεταρτοετής φοιτητής, είχε εξομολογηθεί στο φακό το ενδιαφέρον του για την έρευνα καθώς και την ικανοποίηση του από όσα βίωσε στη σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.