Το ΕΠΑΛ Καλύμνου, η πιο πολυπληθής σχολική μονάδα του νησιού, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα όσον αφορά την στέγαση αλλά και την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών, αφού οι φθορές στο κτηριακό συγκρότημα είναι μεγάλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου.

Ο “Π.τ.Κ.” με σειρά ρεπορτάζ έχει αναδείξει τα προβλήματα του σχολείου, τόσο αυτά με τις επικίνδυνες φθορές που γεμίζουν ανησυχία μαθητές και εκπαιδευτικούς, όσο και εκείνα της στέγασης, αφού εδώ και χρόνια μεγάλος αριθμός παιδιών στεγάζονται σε “προκατασκευασμένες” αίθουσες, οι οποίες παρουσιάζουν μια ακατάλληλη εικόνα για τον σκοπό που προορίζονται. (Να επισημανθεί πως στην Κάλυμνο υπάρχουν 32 παρόμοιες αίθουσες που στεγάζουν μαθητές σε όλα τα σχολεία του νησιού.)

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος και οι αμρόδιοι επισκέφτηκαν τον χώρο του ΕΠΑΛ, όπως αναφέρει ο Διευθυντής Γιάννης Ιακώβου και αποφασίστηκε να αναλάβουν συνεργεία της ΔΕΥΑΚ την αποκατάσταση των φθορών, τα οποία ξεκίνησαν άμεσα, πλην όμως …. εγκατέλειψαν τις εργασίες και οι σκαλωσιές έμειναν εκεί, με τους 300 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν σχεδόν 2 μήνες την συνέχιση της συντήρησης, που δεν αφορά την αισθητική αλλά την ίδια τους την ασφάλεια.

Για το θέμα μίλησε σήμερα στον φακό του “Π.τ.Κ.” ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ, στο βίντεο που ακολουθεί, με φόντο τους σπασμένους σοβάδες και τις σκαλωσιές που αναμένουν τα συνεργεία εδώ και 2 μήνες:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video