Σήμερα το πρωί ο καλύμνικης καταγωγής γερουσιαστής από τις ΗΠΑ, Γκας Μπιλληράκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη και στον Έπαρχο, Μανώλη Μουσελλή.

Ο Καλύμνιος γερουσιαστής, που έφθασε χθες στην Κάλυμνο, προερχόμενος από τη Ρόδο, όπου είχε συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες, πραγματοποίησε επίσκεψη πρώτα στον Δήμαρχο, συνοδεύομενος από τον επίσης ομογενή Δήμαρχο του Τάρπον Σπρίνγκς, Χρυσόστομο Αλαχούζο, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος των Καλυμνίων της Ρόδου Μαρία Βάλλα.

Μετά από μια σύντομη συζήτηση με τον Δημήτρη Διακομιχάλη, ο τελευταίος εξήρε την προσφορά του γερουσιαστή για τον ελληνισμό και τις μάχες που δίνει στο κογκρέσο για τα εθνικά θέμα, ενώ τόνισε την αγάπη του για την ιδιαίτερή του πατρίδα. Ο γερουσιατής παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως “η Κάλυμνος είναι το σπίτι του”, καθώς και σε όλη του την τοποθέτηση μιλούσε συνεχώς για το νησί με ιδιαίτερη συγκίνηση και ανέφερε πως έχει προωθήσει τα ελληνικά θέματα σε όλη την ιεραρχεία της αμερικάνικης κυβέρνησης. Ακόμα ανέφερε πως την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και θα θέσει ξανά το ζήτημα της Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ο Χρυσόστομος Αλαχούζος με τη σειρά του επεσήμανε την χαρά του που κατάφερε να βρεθεί στην Κάλυμνο με τον φίλο του γερουσιαστή. Και ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς, εστίασε στην ΑΕΝ και στο μεγάλο ζητούμενο για το νησί που είναι η λειτουργία της Σχολής Μηχανικών, για το οποίο τόσο ο ίδιος όσο και ο γερουσιαστής και σε συντονισμό με τον Δήμαρχο, αγωνίζονται για να γίνει πραγματικότητα.

Ο Έπαρχος, υποδέχτηκε τους δύο Καλύμνιους της Αμερικής, τον γερουσιαστή και τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς και αφού εξήρε την προσφορά του γερουσιαστή για τον ελληνισμό και τις προσπάθειές του για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Μεσόγειο, υπενθύμισε κι εκείνος το μεγάλο αίτημα για την Σχολή Μηχανικών με τη σειρά το, με τον Γκας Μπιλληράκης να υπογραμμίζει την προσπάθειά του μαζί με τον Χρ. Αλαχούζο, για να πραγματοποιηθεί το μεγάλο αίτημα του νησιού και επανέλαβε πως θα θέσει το ζήτημα στην συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μανώλης Μουσελλής δώρισε στον γερουσιαστή μια εικόνα με τον Άγιο Σάββα και στους δύο πολιτικούς μια καρφίτσα με την Κάλυμνο, όπως και στην εκπρόσωπο των Καλύμνιων της Ρόδου, Μαρία Βάλλα, για να έχουν στο στήθος τους πάντα το νησί.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video