Θύμα της πρόσφατης κακοκαιρίας ήταν η στάση για τα λεωφορεία που βρίσκεται στην κάθοδο από Γαϊδουρόραχο προς Μυρτιές, η οποία, δεν άντεξε λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονταν και παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους και βρέθηκε όλη η κατασκευή μαζί με το παγκάκι στην κάτω πλευρά του δρόμου.

Την απαράδεκτη εικόνα με τις στάσεις των λεωφορείων είχε αναδείξει πριν αρκετό καιρό ο “Π.τ.Κ.” σε εκτενές ρεπορτάζ, οι οποίες είναι σε άθλια κατάσταση, όπου φυσικά υπάρχουν, καθώς σε πολλά σημεία αντί για στάσεις υπάρχουν … πινακίδες σε δέντρα, που δείχνουν πως από εκεί περνάνε λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Αντίθεση και δυστυχώς εξαίρεση, αποτελούν οι τρεις στάσεις που είναι χορηγία της ΔΕΥΑΚ και εκείνη στα Σκάλια, που έγινε με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, οι οποίες, εκτός του γεγονότος της “ανομοιομορφίας”, είναι “κοσμήματα” για το νησί, όμως η πλειοψηφία είναι σε άθλια κατάσταση.

Τη στιγμή που σε γειτονικά νησιά (π.χ. Τήλος) τοποθετούνται ενεργειακά αυτόνομες στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας, στην Κάλυμνο τα σημεία αναμονής των λεωφορείων, είναι πολύ «πιο προηγμένης τεχνολογίας» καθώς είναι … άφαντες και οι επιβάτες πρέπει να είναι και «μάντεις» για να εντοπίσουν που βρίσκονται οι στάσεις διέλευσής των μέσων συγκοινωνίας ή να διαθέτουν κάποια συσκευή με GPS!

Μετά το ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.” στις 26 Οκτωβρίου 2019, ακολούθησε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, που δήλωνε πως θα ξεκινούσε ένα πρόγραμμα καταγραφής όλων των σημείων διέλευσης των λεωφορείων και των στάσεων, ώστε να αντικατασταθούν, όμως και αυτή η παρέμβαση … μπήκε σε “καραντίνα”.

Στον σύνδεσμο το ρεπορτάζ (από την παλιά σελίδα) του Π.τ.Κ.: https://palmostiskalymnou.blogspot.com/2019/10/blog-post_50.html#more