Με 1,2 εκατομμύρια ευρώ, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης από το Υπουργείο Οικονομικών, το έργο Αποκατάστασης των τριών Ανεμόλυλων στο κάστρο της “Χρυσοχεριάς”, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος, ενώ τόνισε πως σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Στις αρχές μαρτίου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συνοδεύομενη από τον Βουλευτή Γιάννη παππά, είχε ανακοινώσει τη χρηματοδότηση έρων του ταμείου ανάκαμψης στην περιοχή και ανάμεσά τους το έργο Αποκατάστασης και Ανάπλασης των τριών Παραδοσιακών Ανεμόμυλων, στο Κάστρο της Χρυσοχεριάς, ύψους 1,2εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο Δημήτρης Διακομιχάλης, μέσω της σελίδας της παράταξής του στο Facebook, στις 18 Μαϊου, έγινε τελικά η ένταξη του έργου και ο Δήμαρχος μίλησε με αισιοδοξία πως σύντομα θα ξεκινήσει η αποκατάσταση και τόνισε πως πως ο ένας Μύλος θα λειτουργεί κανονικά όπως στο παρελθόν, ο δεύτερος θα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος και ο τρίτος σαν παραδοσιακό καφενείο.

Είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Καλύμνου, το οποίο δυστυχώς παρέμενε ανεκμετάλλευτό και παράλληλα, όπως ανέδειξε πρόσφατα σε ρεπορτάζ ο “Π.τ.Κ.”, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση όλη η γενικότερη περιοχή του κάστρου και χρήζει άμεσης παρέμβασης. Αυτό που απομένει είναι να φανεί προεχώς κατά πόσο η δήλωση του Δημάρχου για άμεση εγκατάσταση του εργολάβου στο έργο, θα γίνει πραγματικότητα.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video