Ο σύμβουλος του Δημάρχου για πολιτιστικά θέματα, Δρόσος Ταυλάριος, μιλώντας στον φακό του “Π.τ.Κ”, αναφέρθηκε σε δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1η Μαϊου

Συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Απριλίου στις 19:30, θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας (Πνευματικό Κέντρο) ειδική εκδήλωση με την έκθεση για πρώτη φορά των αυθεντικών αρχείων των   γεγονότων και παρουσίαση από τον ιστορικό Κωνσταντίνο Κογιόπουλο του βιβλίου του «Κάλυμνος 1935: το Αυτοκέφαλο, ο Πετροπόλεμος, οι Διώξεις», ενώ θα μιλήσει και ο Δημήτρης Γερούκαλης, για την αντίσταση των Καλυμνίων τα χρόνια της Ιταλικής κατοχής. Συντονιστής θα είναι ο Δρόσος Ταυλάριος.

Επίσης την Κυριακή 1η Μαϊου, από τις 1:00 το μεσημέρι, Δήμος διοργανώνει παραδοσιακή εκδήλωση στη Ρίνα του Βαθύ, όπως γινόταν κάθε χρόνο, πριν την απαγόρευση λόγω πανδημίας. Θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα με το παραδοσιακό συγκρότημα “Τα Καληδωνάκια” αλλά θα χορέψουν και τα παιδιά της σχολής χορού της Ευφροσύνης Τρουμουλιάρη και θα ακολουθήσει “Καλύμνικο γλέντι” για όσους θα παρευρεθούν στο γραφικό Βαθύ.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video