Σήμερα ο Δήμαρχος προχώρησε σε μια σημαντική ανακοίνωση, που αφορά την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Μηχανικών στα πλάισια της ΑΕΝ Καλύμνου, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε την λειτουργία του το Τμήμα Πλοιάρχων, τον Δεκέμβριο του 2019.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης, ανακοίνωσε πως “Η Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, είναι πλέον μια πραγματικότητα” και μέσω του μηνύματός του (βίντεο που ανέβηκε στην σελίδα της παράταξης) ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ναυτιλίας, τους Βουλευτές της περιοχής και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου πράγματι στόχου της Καλύμνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει ήδη εκγκριθεί η αγορά του κτηρίου που θα στεγάσει το Τμήμα Μηχανικών της ΑΕΝ από το Υπουργείο και ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να έρθει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανόν την Δευτέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Μηχανικών.

Αυτή η ανακοίνωση του Δημάρχου, αποτελεί μια πολύ σημαντική είδηση, καθώς το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την Σχολή Μηχανικών, που δύο χρόνια περίπου είναι το ζητούμενο, θα βρει την δικαίωσή του. Η Σχολή Μηχανικών, παράλληλα με εκείνη των Πλοιάρχων, θα ενισχύσει τον ρόλο και το κύρος της ΑΕΝ Καλύμνου και αναμένεται να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για το κτήριο, ώστε να ενταχθεί στο μηχανογραφικό το τμήμα μηχανικών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Η ενίσχυση της ΑΕΝ και με το τμήμα μηχανικών, θα καταστήσει το νησί κέντρο της ναυτικής εκπαίδευσης και πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνιση, ώστε να διαφυλαχθεί η λειτουργία αυτού του πανεπιστημιακού τμήματος στην Κάλυμνο και να ενισχύεται παράλληλα, ώστε το επίπεδο σπουδών να την καταστήσει ανταγωνιστική με τις άλλες σχολές και να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των σπουδαστών ανά έτος.

Παρατίθεται το βίντεο με την σχετική δήλωση του Δ. Διακομιχάλη: