Ο Δήμαρχος σήμερα, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου (το βίντεο στο τέλος του άρθρου)0, εστιάζοντας στην παρουσίασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, “δομικά” και οικονομικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα δυσάρεστα γεγονότα του Αυγούστου με τις απανωτές διακοπές υδροδότησης στο νησί, με “τα πυρά” να έχουν αποδέκτες τις προηγούμενες διοικήσεις.

Στο πάνελ, ο Δημήτρης Διακομιχάλης, πλαισιωμένος από τον Αντπρόεδρο της επιχείρησης Νικήτα Γιαννικουρή και την ειδική σύμβουλο Μαρία Τρουμουλιάρη, που έχει “επιφορτιστεί” αποκλειστικά με τα θέματα της ΔΕΥΑΚ, ανέδειξε αρχικά την δυσάρεστη κατάσταση με τα προβλήματα υδροδότησης του καλοκαιριού, που οφείλονταν στις διακοπές της ΔΕΗ, γεγονός που έφερε στην επιφάνεια την απαράδεκτη κατάσταση με την παντελή απουσιά γεννητριών στις γεωτρήσεις.

“Δεν είχα σωστή ενημέρωση από τον προκάτοχό μου”

Χωρίς να αναφερθεί ανοικτά σε προκατόχους του, ο Δ. Διακομιχάλης δήλωσε, εμμέσως πλην σαφώς, πως είχε ελλιπή ενημέρωση από τον Πρόεδρο της επιχείρησης, γεγονός, που κατά τον ίδιο, είχε ως συνέπεια να μην υπάρχουν γεννήτριες, αφού αγνοούσε αυτή την κατάσταση. Είναι εμφανής η ευθεία αναφορά στον Μικέ Ρήγα αλλά και στην 7ετή διαχείριση της επιχείρησης από την παράταξη Γαλουζή (Μελάς & Ρήγας), τονίζοντας πως μετέπειτα ενημερώθηκε πως η ΔΕΥΑΚ δεν είχε αυτό τον εξοπλισμό, γεγονός που το αγνοούσε, όπως και την ανυπαρξία εξοπλισμού για τον εντοπισμό των βλαβών του δικτύου.

“Παράλειψη της προηγούμενης διοίκησης η μη εγγραφή στον κομβο του Υπ. Εσωτερικών της ΔΕΥΑΚ”

Ανέφερε πως ξεκίνησε άμεσα ενέργειες για την προμήθεια γεννητριών για όλες τις γεωτρήσεις, αξίας 300 χιλ. ευρώ, μια διερεύνηση που έφερε στο φως το γεγονός πως η ΔΕΥΑΚ δεν εμφανίζονταν στον Κόμβο  Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, που εμπόδιζε την όποια χρηματοδότησης, παρουσιάζοντάς το και αυτό ως παράλειψη της προηγούμενης διοίκησης και με τις δικές του ενέργειες αποκαταστάθηκε η παραάλειψη και “άνοιξε ο δρόμος” για την χρηματοδότηση.

“Άφησαν το χρέος προς την επιχείρηση των καταναλωτών να διογκωθεί”

2.450.000 ευρώ είναι οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΚ των καταναλωτών, που “χρεώθηκαν” στις 2 τελευταίες διοικήσεις και παράλληλα έκανε έκκληση στους καταναλωτές και τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να αρχίσουν να εξοφλούν, ιδιαίτερα οι “μεγαλο-οφειλέτες”.

“Ενέργειες για ένταξη σε πρόγραμμα 11 γεωτρήσεων και 3 μονάδων αφαλάτωσης”

Ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος τονίζοντας πως προχωρά η πρόταση που είχε υποβάλει η προηγούμενη διοίκηση, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ύψους περίπου 1.140.000 ευρώ, για 11 νέες γεωτρήσεις και 3 μονάδες αφαλάτωσης, για Τέλενδο, Ψέριμο και Σκάλια αλλά και δύο μεγάλων μονάδων αφαλατώσεως, 2000 κυβικών για την πόλη και ανακοίνωσε πως έχουν εξευρεθεί οι χώροι εγκατάστασης.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video