Η νησιωτικότητα, πρέπει να είναι σε πρώτη θέση σε παρόμοιες διαδικασίες”

Ο π. Γ Γ. Αιγαίου Γιώργος Κασσάρας, μέλος της τετραμελούς αντιπροσωπείας της Καλύμνου στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., με ομιλία του προς τις εκατοντάδες συνέδρους, επικεντρώνοντας στα προβλήματα της νησιωτικότητας και ειδικά στα προβλήματα υγεία των νησιών.

Στις θεματικές συζητήσεις στα πλαίσια του Συνεδρίου, ο Καλύμνιος πολιτικός μίλησε για τα προβλήματα της υγείας στα νησιά της περιοχής, αφού εκτός του ότι είναι βαθύς γνώστης της κατάστασης, είχε χρηματίσει και Υποδιοικητής στην 2η ΥΠΕ και η εμπειρία του στις ανάγκες των νησιών στον τομέα της περίθαλψης είναι μεγάλη.

Ο Καλύμνιος πολιτικός τόνισε με έφαση πως “η νησιωτικότητα, πρέπει να είναι σε πρώτη θέση σε παρόμοιες διαδικασίες” και μέσα σε λίγες γραμμές παρουσίασε τα τεράστια προβλήματα στην υγεία των νησιών της περιοχής αναφέροντας πως «όταν σε ένα νησί υπάρχει μόνο ένας γιατρός, που μπορεί να είναι και απλά Αγροτικός, και χρειαστεί να συνοδεύσει διακομιδή, τότε το νησί μένει χωρίς γιατρό, ίσως και για μια εβδομάδα αφού υπάρχουν και τα λεγόμενα ακτοπλοϊκά απαγορευτικά» και επασήμανε την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας με αρμοδιότητες και πόρους. Μετέφερε την αγωνία των μικρών νησιών, ειδικά μετά τις δηλώσεις της Υφυπουργού υγείας, τονίζοντας ότι «ζούμε με το άγχος τι θα γίνει, θα κλείσουν τα υποστελεχωμένα νησιωτικά νοσοκομεία; Της Αστυπάλαιας ; Της Πάτμου ; …»

Ο Γ. Κασσάρας, που πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία των Νομαρχιακών Επιτροπών Ν. Αιγαίου να καταθέσουν κοινό κείμενο στο συνέδριο, επεσήμανε πως  «προτάσεις υπάρχουν και είναι λίγο πολύ γνωστές, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν».

Αυτό το μήνυμα κυριάρχησε και στο κλείσιμο της ομιλίας του, καθώς απευθύνθηκε στους συνέδρους λέγοντας χαρακτηριστικά «ελπίζουμε πραγματικά ότι μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση σ’ αυτή τη χώρα, θα έχει τη δυνατότητα και την πολιτική βούληση να στηρίξει την υγεία στα νησιά και όχι μόνο»

Ακολουθεί το βίντεο από την παρέμβαση του Γιώργου Κασσάρα στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video