Παρέμβαση έκανε χθες στην εκπομπή “90′ Κάλυμνος”της Εύης Κουκιαϊνη, ο τ. Γ.Γραμματέας Αιγαίου Γιώργος Κασσάρας, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Καλύμνου, καθώς η καρδιολογική κλινική έχει μέινει με έναν μόνο γιατρό, ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα του ΦΠΑ και συνέστησε επαγρύπνιση για την πορεία της ΑΕΝ στο νησί.

Την ανησυχία του για το ζήτημα με τους καρδιολόγους εξέφρασε ο τ. βουλευτής και με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου για το θέμα, τόνισε την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της καρδιολογικής κλινικής, αλά και των άλλων ειδικοτήτων. Στην “ιδεοληψία” της κυβέρνησης για το ΕΣΥ, το οποίο το θεωρεί “πολυτέλεια”, τόνισε πως όσο και να προσπαθούν οι τοπικοί παράγοντες, το Υπουργείο είναι αυτό που “κωφεύει” στα προβλήαμτα υγείας των νησιών.

Σχολίασε επίσης την πρόσφατη ανακοίνωση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, διατυπώνοντας την αμφβολία του για την πραγματοποίηση του μέτρου, θεωρώντας πως είναι δυνατή η επαναφορά των συντελεστών άμεσα και δεν εξαρτάται από αποφάσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η απόφαση του ECOFIN μεταθέτει το θέμα για το 2025.

Τέλος αναφέρθηκε και στην ΑΕΝ της Καλύμνου, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως πρέπει να υπάρχει επαγρύπνιση για την Σχολή και το μέλλον της, όπως και για την ίδρυση του Τμήματος Μηχανικών.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video