Καθώς εκπνέει το 2021, η Κατερίνα Εμμανουήλ, που κλήθηκε πριν 6 μήνες να αναλάβει την Διοίκηση του “Βουβάλειου” Νοσοκομείου Καλύμνου, προχώρησε χθες Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, σε δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων.

Με παρουσία μελών του ΔΣ, ελάχιστων προσκεκλημένων και εκπροσώπων ΜΜΕ, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων, η Διοικητής του Νοσοκομείου, παρουσίασε τις δράσεις και το έργο, που συντελέστηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, ενώ αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του έτους, στις δαπάνες ,  στους διαγωνισμούς, στις προσλήψεις αλλά και στον προγραμματισμό για το 2022.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί, είναι πως η χθεσινή παρουσίαση από την Κ. Εμμανουήλ, ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Νοσοκομείου και στην μικρή παρουσία της στην διοίκηση του ιδρύματος πρέπει να τονιστεί πως έφερε “σε επαφή” το ίδρυμα με την κοινωνία, με δράσεις και πρακτικές που διαμόρφωσαν μια σχέση αλληλεπίδρασης, απαραίτητη, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές που ζει ο τόπος και οι δομές υγείας απέκτησαν ιδιαίτερο ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η Διοικητής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ενέργειες που έγιναν για την  λειτουργία του οδοντιατρείου, την αδειοδότηση λειτουργίας του αξονικού τομογράφου (έχουν ήδη βγει κάποιες πρώτες τομογραφίες) , τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων στο Χαλίκειο, τη νέα αίθουσα τοκετού αλλά και τους εμβολιασμούς των ακριτών της Τελένδου και της Ψερίμου.

Επίσης ενημέρωσε για την προκήρυξη των τριών μόνιμων θέσεων, καρδιολόγου, αναισθησιολόγου και ορθοπεδικού, για την ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών που προσελήφθησαν για τις ανάγκες της πανδημίας, για όλες τις ενέργειες που έγιναν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών σε προσωπικό κλπ και τόνισε πως είναι πάγιο αίτημα η πλήρωση όλων  των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου.

Η Κατερίνα Εμμανουήλ, ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, τονίζοντας την μέγιστη συμβολή τους στα όσα έγιναν και δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές του Νοσοκομείου, όπως τον συμπατριώτη μας Γιάννη Χαλίκο που σύντομα θα παραδώσει μια νέα, υπερσύγχρονη πτέρυγα στο Νοσοκομείο μας, το «Χαλίκειον», τον Γιώργο Ντόβελλο στον οποίο οφείλεται αποκλειστικά η λειτουργία της μονάδας Covid, την οικογένεια Ψαρομπά και πλήθος άλλων δωρητών. Ευχαριστίες έδωσε και στην Περιφέρεια, το Έπαρχο και το Δήμαρχο που στάθηκαν αρωγοί σε διάφορα προβλήματα και ανάγκες του Νοσοκομείου.

Ακολουθεί το βίντεο με τον απολογισμό της Κ. Εμμανουήλ αλλά και ο απολογισμός σε αρχείο POWER POINT στην σύνδεσμο που ακολουθεί, όπως παρουσιάστηκε στην εκδήλωση:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video