Ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Δήμου,η δυσοσμία, η φθορά και η εκγατάλειψη, κυριαρχούν σε όλο τον χώρο εξωτερικά της πρώην Τεχνικής Σχολής “Βουβάλη”, μια εικόνα απαράδεκτη για τους περαστικούς αλλά και τους επισκέπτες, μεσούσης της θερινής περιόδου.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.”, αναδείχτηκε η άσχημη εικόνα και οι ελλείψεις στα δύο μουσεία που στεγάζονται στην πρώην Τεχνική Σχολή, ένα από τα κληροδοτήματα του Νικολάου Βουβάλη, ενώ η εξωτερική εικόνα του κτηρίου και ο περιβάλλων χώρος, αποτελεί μια εικόνα που δεν τιμά το ιστορικό αυτό κτήριο, αν και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο.

Η φθορά και η εγκατάλειψη, καθώς και η ανυπαρξία οποιασδήποτε παρέμβασης, είναι έντονα σε όλο τον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, στο οποίο στεγάζονται το Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο της Καλύμνου. Όμως αυτό που αποτελεί εντελώς απαράδεκτη κατάσταση είναι η έλλειψη καθαριότητας και η έντονη δυσοσμία που εισπράττει ο περαστικός ή ο επισκέπτης από τον χώρο, με τα περιττώματα των πουλιών να “κοσμούν” περιμετρικά το κληροδότημα του αείμνηστου Ν. Βουβάλη και, επαναλαμβάνουμε, “μια ανάσα” από το Δημοτικό Μέγαρο. Το γνωστό συντριβάνι, που ήταν σημείο αναφοράς των κατοίκων του νησιού, δεν λειτουργεί και επιπλέον η εικόνα του είναι απελπιστική από την έλλειψη καθαριότητας, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν ένας εγκαταλελειμμένος τηλεφωνικός θάλαμος, αλλά και οι ξύλινες εξέδρες από τις διάφορες εκδηλώσεις, αφημένες στην είσοδο του κτηρίου, που μέχρι και χθες “κοσμούσαν” τα δύο απορριματοφόρα που απέκτησε ο Δήμος.

Το ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.” και οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός, είναι αποκαλυπτικές και η μόνη αδυναμία είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να καταγράψει τη δυσοσμία περιμετρικά του ιστορικού αυτού κτηρίου.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video